Skip to main content

(Szerkesztő megjegyzése: A japán példa jól mutatja, mekkora problémát okoz, ha egy ország túlságosan is az atomenergetikai termeléstől függ. Így nehéz összeegyeztetni a környezetvédelmi és a gazdasági érdekeket. Kérdés, mi lesz akkor, ha az Unió is arra az elhatározásra jut, hogy be kell zárni az összes erőművet. Franciaország áramtermelését pl. 85 %-ban atomreaktorok adják…)

A gazdaság védelme és az emberek megélhetése érdekében Japánban újraindítanak két nukleáris reaktort a kormányfő pénteki bejelentése szerint.

Noda Josihiko egy, az állami televízióban élőben közvetített sajtóértekezleten beszélt a nyugat-japáni Ohiban lévő atomerőmű várható megnyitásáról, és hangsúlyozta: a kormánynak átfogó intézkedéseket kell tennie a két reaktor biztonságának szavatolása érdekében.

Japánban jelenleg mind az ötven működőképes reaktor üzemen kívül van. Újraindításukkal kapcsolatban a közvélemény komoly aggodalmat táplál a tavaly márciusi pusztító földrengés nyomán kialakult fukusimai nukleáris katasztrófa miatt.

Forrás: http://mno.hu/kulfold/ujraindulhat-ket-japan-reaktor-1082091

Fotó Forrása: http://english.cntv.cn/program/newsupdate/20120609/100034.shtml

TOP 5