Skip to main content

Nem is olyan régen, pontosabban május 6-án egy rövid időre rejtélyes kék fényben kezdett el derengeni a Japán Sumida folyó. A háttérben a Panasonic áll, ami semmi pénzért nem hagyta volna ki, hogy megmutassa, mire képes. Jól tették! Az akciójuk, amelyben körülbelül 100 000 LED-golyót eresztettek le a folyón, a két napos Hotaru (szentjánosbogár) Fesztivál részét képezte.

A Symphony of Light című eseményen bemutatott, az ember és a természet közötti szoros kapcsolatot szimbolizáló performansz a világ második legmagasabb épületének számító, ugyancsak kékes fényben megvilágított Tokyo Sky Tree előtti folyószakaszon történt.

A 8.5 cm átmérőjű golyók a szentjánosbogarak esti fényét imitálják, hihetetlen látványt nyújtva mindezzel. A kis gömbök napelemmel lettek feltöltve, vízzel érintkezve kapcsolódtak be, és így kezdtek el világítani.

Mielőtt bárki megbotránkozna a ”környezetszennyező magatartás” láttán, eláruljuk, hogy a golyókat egytől egyig összeszedték, miután a 379 000 érdeklődő kellőképpen elcsodálkozott a szépséges látványon.

Forrás: http://manzardcafe.blog.hu/2012/05/22/fenyfolyo_japanban

TOP 5