Skip to main content

Európában vonják ki a forgalomból a leggyorsabban a hagyományos izzólámpákat, miközben az energiaárak meredeken fölfelé ívelnek – szakértők emiatt a LED-világítótestek értékesítésének látványos növekedésére számítanak a földrészen.

A Panasonic képes lehet akár megötszörözni európai LED-lámpaeladásait. A japán gyártó a hagyományos villanykörtékre emlékeztető LED-ekkel száll be a piaci versenybe.

A hagyományos izzók forgalmazását tiltó uniós szabályozásnak köszönhetően Európában zajlik a leggyorsabban a váltás a villanykörtéről a LED-égőre. Az európai fogyasztók részéről nagy kereslet mutatkozik az új, energiatakarékos és környezetbarát technológia iránt, amit a meredeken emelkedő energiaárak még inkább ösztönöznek.

Egy világszerte elismert, üzleti tanácsadással foglalkozó cég, a McKinsey & Company becslése szerint a LED-ek jelenlegi 7 százalékos piaci részesedése 2016-ra már 45, 2020-ra pedig 70 százalékos lesz Európában. A Panasonic szerint épp ez az egyik biztosítéka a cég jövőbeli üzleti sikerének a régióban. Hozzájárul azonban ehhez az is, hogy éppen tíz évvel ezelőtt a Panasonic fölvásárolta a nagy múltú Vossloh-Schwabe világítástechnikai nagyvállalatot, melynek tapasztalatát saját termékfejlesztésével ötvözve, kimagasló versenyelőnyre tett.

A Panasonic, amely Japánban piacvezető a világítástechnikai piacon, a frankfurti Light + Building 2012 szakmai vásáron ambiciózus üzleti tervet jelentett be: 2015-re 500 százalékkal múlja felül 2010-u értékesítését, és ezzel 15 milliárd jenre növeli a világítástechnikai üzletágból származó éves árbevételét Európában. Ezzel egy időben, előrejelzése szerint, ugyanezen a területen 10 százalékra emelkedik a cég piaci részesedése, a világítástechnikai üzletág teljes forgalma pedig eléri a 200 milliárd jent.

A Panasonic a majna-frankfurti vásáron új termékeit is bemutatta, a többi között a hagyományos 40 wattos izzó fényerejének megfelelő, 6,5 watt fogyasztású Nostalgic Clear Type és Clear Type LED-égőit. A világítótestek nagyon hasonlítanak a hagyományos villanykörtéhez. A cég fejlesztői arra törekedtek, hogy a termék megjelenésében, fényszínében a megszokott villanykörtére emlékeztessen. A Nostalgic Clear Type 40 W 40-szer hosszabb élettartamú (40 000 óra), mint hagyományos elődje. Az újdonság a nyáron jelenik meg a kereskedelmi kínálatban.


Forrás:
Infovilág

TOP 5