Skip to main content

Miért éri meg cserépkályhát építtetni? A cserépkályhás fűtésnek az építés egyszeri költségén kívül csak előnyei vannak, pénzügyi és egészségügyi szempontból is.

Kezdjük az anyagiakkal.

Hosszú távon, mint ahogy ez a lentebb elérhető oktató videóban is látható,  a cserépkályhával való fűtés a legköltséghatékonyabb megoldás: így bárki legalább 20-30%-ot tud spórolni a fűtésszámláján, emellett nincs kitéve a szolgáltatók áremeléseinek. A cserépkályha gyakorlatilag hőtárolós kályhaként funkcionál, ezért kevés tüzelőanyaggal a lehető leghatékonyabban lehet vele fűteni. 

hirdetés

A tűztértől függően 8-15 kg fával kell megrakni, majd ha az parázsig leégett, le kell zárni. Ezt naponta 2-3-szor bőven elég elvégezni. Mivel a kályhacsempe jól tartja a hőt, akár 15-18 órán keresztül is sugározza a meleget, függetlenül attól, hogy ég e még benne a tűz vagy sem.

A másik verhetetlen előnye, hogy a legjobb fűtési megoldás porérzékenyek, kisgyeremekesek és asztmások részére, mivel alig keletkezik légáramlat, és azzal együtt irritáló, szálló por. Nincs tehát köhögés, fulladás, allergia, csak kellemes meleg.

Forrás: maga a videó

Kép

TOP 5