(Szerkesztő megjegyzése: Különösen ajánlott ez a cikk a 10-es földrajz könyvekben foglaltakhoz. Pl. Mozaik: A hagyományos és a korszerű ipar, A világgazdaság „sárkánya”, Kína c. fejezetekhez.)

Pekingben bejelentették, hogy a miniszterek hivatalos autója a mitikus „Vörös csillag „lesz, és ez nyugtalanítja az Audit, mivel Kína a legígéretesebb piaca. A nagy teljesítményű német autók azzal szembesülnek, hogy a múlt mélyéről feltámasztottak Kínában egy vitán felüli konkurenst. A nagy Kormányos árnyéka hamarosan megjelenik Peking utcáin és lehet, hogy a fekete Audiknak, a Párt befolyásos funkcionáriusai jutalmának szép napjai meg vannak számlálva. (Aiolus News)

A” Vörös Csillagot” első ízben, 1958-ban Mao elnök részére gyártották, és ezzel szállították Nixon elnököt is 1972 évi Kínában tett történelmi látogatása során.

A Hongqi C131-re keresztelt kocsit a jövő évtől kezdve kezdik 30 000 példányban gyártani és a miniszterek hivatalos kocsija lesz, mivel a kínai FAW Group Corp tervező vállalat, amelynek az összeszerelő szalagját 2010 óta építik, zöld utat kapott.

Ez a politikai döntés azt célozza, hogy jelét adja a függetlenségnek, akkor, amikor az ország fejleszteni szándékozik autógyártó iparát. Ez erősen nyugtalanítja a német gyártókat, mivel a C131 visszatérése arra ösztönözhet számos funkcionáriust, hogy a Párt iránti feltétel nélküli hűségük kimutatásával Audijukat vagy Mercedesüket lecseréljék, s így egyengessék karrierjüket.

Forrás: energiacentrum.com és Aiolus News

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu