Skip to main content

A Nokia évek óta tartó botladozása után szakértők szerint mára az Angry Birds vált Finnország legismertebb, legnépszerűbb és legértékesebb márkanevévé.

A roppant egyszerű, de több százmillió letöltésnél járó mobilos játékról a fejlesztő Rovio egyre újabb bőröket húz le, a folytatások, kiegészítők, plüssfigurák, és az Angry Birds-vidámpark után pedig itt a legújabb sikertörténet, az Angry Birds-üdítőital.

A gyümölcsös ízekben kapható dobozos üdítő pár hét alatt meghódította Finnországot, a felmérések szeint többet isznak belőle a finnek, mint Coke-ból és Pepsiből, gyakorlatilag egyik napról a másikra az ország legnépszerűbb italává vált. Aki már kóstolta, azt állítja, egészen jó az íze, és sokkal inkább a gyümölcs dominál benne mint a cukor.

A játék összes szereplőjének saját csomagolása és ízösszeállítása van, a piros madár üdítője epres, a kéké áfonyás, a sárgáé citromos, a gonosz malacoké lime-os, és így tovább (összesen 15 ízben kapható az üdítő).

A hazai siker után hamarosan indul a nemzetközi forgalmazás is, először Ausztráliában és Új-Zélandon. És ez nem az egyetlen meglepő lépés a madaras játék fejlesztőitől, Kínában a helyi McDonaldsszal közösen készítenek speciális verziót a játékból, ami a telefon GPS-én keresztül érzékeli, ha egy McDonalds étteremben játszik éppen a játékos, és jutalomból extra szinteket nyit meg neki, ahol valódi hamburgereket lehet nyerni.

(Szerkesztő megjegyzése: Bár még nem ismerjük pontosan az új üdítők összetételét, különösebben nem aggódunk, hisz a cukros italok mind egy kaptafára készülnek, így fogyasztásuk káros az emberi szervezetre. Káros még akkor is, ha a hasonló készítmények kapcsán már megszokott "mosakodással" az Angry Birds is előrukkolt, és azt állítja, hogy nem a cukor, hanem a gyümölcsíz az, ami dominál a termékben. Ettől az ital még nyilvánvalóan negédes, annak vizsgálatára pedig már nem is pazarolnánk a betűket, mennyi mesterséges anyag, adalék próbálja a természetes gyümölcsíz érzetét meg vagy visszaadni. Ha egy termék a kólákkal akar versenyezni, nyilvánvalóan éppolyan gagyinak kell lennie, mint maguk a kólák is. Nincs új a nap alatt az élelmiszeriparban...)

Forrás: http://index.hu/tech/2012/11/26/az_angry_birds_lenyomja_a_coca-colat/

Kép forrása: http://hvg.hu/Tudomany/20121129_angry_birds_udito

TOP 5