Tokió - Újabb vécémotorral rukkolt ki Japán vezető toalettgyára: a Toto cég szerdán mutatta be Tokióban legújabb járművét.

Amellett, hogy a motor ülésrésze vécécsésze formájú, üzemanyagának is sok köze van az illemhelyekhez, mivel szennyvízzel megy, pontosabban biogázzal, amelyet állati trágyából és emberi eredetű, háztartási szennyvízből állítanak elő.

A 250 köbcentis hengerűrtartalmú motor háromkerekű. Tömeggyártását nem tervezi a Toto cég, amelynek nem ez az első vécémotorja, tavaly már előállt egy hasonlóval.

Akárcsak tavaly, most is hangsúlyozzák, hogy nem a – látszatra vécén ülő – motoros látja el járművét üzemanyaggal.

(Szerkesztő megjegyzése: Nekünk az az álláspontunk, hogy nem ilyen eszközökkel kell az energetikai szektor átalakítását megkezdeni. Arra azonban jó a jármű, hogy felhívja és tudatosítsa is az emberek figyelmét a létező problémára. Úgy látszik, ez megy a japánoknak, még akkor is, ha Fukusimánál nem terveztek, gondolkodtak megfelelően.)

Forrás: http://www.dehir.hu/bulvar/vece-es-motor-egyben-hat-persze-hogy-japan/2012/08/29/

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu