Skip to main content

Aruba, a Karib-tengeren található kis holland protektorátus energia szükségletének egyötödét a szélenergia adja, de sziget tovább akar lépni és aspirál “ a világ első fenntartható energiával működő gazdasága” címre és a napenergia felhasználásáva1 akarja bővíteni az alternatív forrásokat. (Aiolus News)

A szükséges tőke hiányában sir Richard Bransonhoz, a Virgin alapítójához fordultak segítségért. A világ egyik legeklektikusabb egyénisége, nem-profit társaságán, a Carbon War Room-on keresztül partnerségi megállapodást kötött a szigetiekkel annak érdekében, hogy a szigeten lehetővé váljon egy intelligens hálózat megépítése, olyan zöld technológiák bevezetése, amelyek kereskedelmi szinten együtt tudnak működni az alacsony kibocsátású szállítási rendszerekkel és megszülessenek a helyi családokat és vállalatokat ösztönző programok.

A CWR vállalta, hogy bevonja a programokba a magánberuházókat, technológiai és emberbarát társaságokat, civil szervezeteket és kormányszintű kapcsolatokat is mozgósít.

Branson véleménye szerint Aruba példa lehet a Karib-tenger és a Csendes-óceán más szigetei számára is arra, hogy miként lehet megszabadulni a fosszilis fűtőanyagoktól és a természetes forrásokat óva hogyan lehet fejleszteni a gazdaságot.

Forrás: http://www.energiacentrum.com/news/aruba_teljes_fenntarthatosagra_tor.html

Kép forrása: http://commons.wikimedia.org/wiki/File

TOP 5