Skip to main content

A mosogatógép talán az egyik leghasznosabb segítség a háztartásban. A kényelmi szempontok mellett a víz- és energiafelhasználás, a környezetkímélő működés éppoly fontos, mint az, hogy a gyakorta használt edényeink és poharaink ne menjenek tönkre idő előtt. Íme 11 tipp a mosogatógép kiválasztásához.

A Whirlpool fejlesztőmérnökei számos újítással álltak elő a közelmúltban. Jelenleg a piacon a Whirlpool 6 liter vízzel működő mosogatógépei használják el a legkevesebb vizet 13 teríték elmosogatásához. A nagynyomású vízsugarakat kibocsájtó szeleprendszert jelentő PowerClean technológiával a legmakacsabb ételmaradékok is eltávolíthatók. A különleges gőzprogram a forró gőz erejét használja fel a tisztításhoz, ami nemcsak takarékos megoldás, de az edényekhez is kíméletes.

1. Ha fontos, hogy csendes legyen a mosogatás, mert például a nappali, a konyha és az étkező egy térben találhatók

Ebben az esetben olyan készüléket válasszunk, melynek zajszintje nem haladja meg a 48 dB(A)-t.  A Whirlpool mosogatógépek közül azokat ajánljuk, amelyek még „szupercsendes" éjszakai programmal is rendelkeznek, mert ennek zajszintje mindössze 39 dB(A).

2. Amennyiben fontos, hogy nagyon magas hőfokon is mosogasson a készülék, mert kisgyermek van a családban, akinek akár a cumisüvegét is gépben szeretnénk elmosogatni

Erre az igényre a Whirlpool megoldása az Intenzív, Higiénia és Gőz programok, melyek magas hőmérséklettel pusztítják el a baktériumok jelentős részét.

3. Ha fontos a gyorsaság és hogy az edények teljesen szárazak legyenek a mosogatás végén

Olyan mosogatógépet válasszunk, melyben van Gyors Napi program. Ezt az egy órás, 45 fokos programot kifejezetten a mindennapi használatra tervezték és teljes szárítási ciklussal is rendelkezik.

4. Ha a kisebb energiafogyasztás lényeges szempont

Akkor érdemes a kínálatból A++-os készüléket választani, amelyek 20%-kal kevesebb energiát használnak fel, mint az "A" energiaosztályú készülékek.

5. Ha fontos a víztakarékosság

A Whirlpool mosogatógépekei 6 vagy 7 liternyi víz felhasználásával működnek, melyekkel akár 13 teríték is elmosogatható.

6. Ha rendelkezünk alternatív vízmelegítő rendszerrel, melynek előnyeit szeretnénk kihasználni

Egyes mosogatógépek meleg vízre is köthetők, így a választott programtól függően a vízmelegítéshez szükséges energia részben vagy akár teljesen megtakarítható.

7. Ha fontos, hogy a mosogatás idejének beállításával a háztartási munka tervezhető legyen

Ebben az esetben mindenképpen olyan készüléket válasszunk, amelyen van indításkésleltetés.

8. Ha nem mindig gyűlik össze egy teljes mosogatásra való, de nem szeretjük, ha sokáig állnak a piszkos edények a gépben

A Multizónás mosogatási opció segítségével kiválasztható, hogy csak az alsó vagy csak a felső kosárban történjen a mosogatás, így nyugodtan elindíthatjuk gépet félig megtöltve is. Természetesen az energia- és vízfelhasználás így arányosan kevesebb lesz.

9. Ha gyakoriak a vendégségek és összejövetelek, amelyek után sok poharat kell egyszerre elmosogatni

A kímélő üvegprogram választásán kívül a legújabb Whirlpool mosogatógépekben az új kosárkialakítással a talpas poharak még jobb kitámasztása lehetséges, így azok nem dőlnek el és nem törnek össze.

10. Mi a megoldás a bogrács, kukta, nagy lábosok, sütőtepsik elmosogatására?

A PowerClean technológia nagynyomású vízsugarakat kibocsátó szeleprendszer a készülék hátsó részében. A nagy erejű víz a nagyméretű edényekről is könnyedén távolítja el a makacs szennyeződéseket. A 6. Érzék technológia szenzorosan érzékeli a behelyezett edények szennyezettségének mértékét és ahhoz igazítja a mosogatási ciklust. Így akár 50%-os víz-, energia- és időmegtakarítás is lehetséges.

11. Ha fontos, hogy a mosogatógépbe sokféleképpen lehessen bepakolni

A Whirlpool mosogatógépek belső tere praktikusan alakítható, ami megkönnyíti a bepakolást, illetve több edény elmosogatására is lehetőséget ad. A lehajtható tányér- és csészetartók segítségével a belső tér igény szerint alakítható.  A harmadik evőeszköztartó fiókkal pedig kiváltható a hagyományos evőeszköztartó és ezzel még több hely nyerhető.

Forrás: http://www.otthon.com/fokuszban_energia/20120724/hogyan_valasszunk_mosogatogepet

TOP 5