Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Rekordhidegben vagy melegben is működőképes az akkumulátor, melyet egy technológiai kiállításom mutattak be nemrég Kínában. 

A Shenzhen Institutes of Advanced Technology (SIAT) kutatóintézet szerint az új aksi mínusz 70 és plusz 80 fok között is működőképes, írja az Origó.

hirdetés

Nem kétséges, hogy az új aksi áttörést hozhat el az elektromos autózásban, de nem csak amiatt, hogy szélsőséges körülmények között is működik.

Energiasűrűsége 13-25 százalékkal haladja meg a hagyományos lítium-ion akkumulátorokét, ami hosszabb élettartamot eredményez.

További pozitívum, hogy az aksi 20 perc alatt feltölthető, ami jelentős előny lehet ott, ahol (még) kevés a töltőállomás, így sokat kell várni magára a töltésre és arra is, hogy az autó tulajdonosa feltölthesse a kocsit. Jelenleg sok ilyen ország adott, pl. Nagy-Britanniában, ahol nem egy alkalommal tettlegességig fajult a várakozás.

A SIAT közölte, az akkumulátort már tesztelték egy hálózati energiatárolási projektben, így az e-autózásban is beválhat, főleg amiatt, hogy a hidegben is használható lesz.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Olyan kevés az e-autó töltőállomás, hogy verekednek értük a britek

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Andrea Piacquadio: pexels

TOP 5