Skip to main content

 

Bocsánatot kért újabb élelmiszerbiztonsági botránya miatt a McDonald's japán vállalata. A szerdai sajtótájékoztatón a cég vezetői mélyen meghajolva fejezték ki sajnálkozásukat a hamburgereikben talált emberi fog, fém- és műanyagdarabkák okozta kellemetlenségek miatt, írta az MTI.

Kínai és japán gyorsétteremláncoknál 2014 nyarán lejárt szavatosságú, a kínai beszállító által átcímkézett húst találtak. A japán McDonald's azóta leállította a kínai hús behozatalát, Thaiföldről szerzi be az alapanyagot. Legutóbb egy gyerek száját sértette fel egy darab műanyag, amely egy McDonald's-fagylaltból került a szájába. Egy másik vendég Big Mac menüt rendelt, és emberi fogra bukkant a sült burgonyában. Az étterem közölte, egyetlen alkalmazott sem hagyta el a fogát, és annak sem volt jele, hogy az olajban fog sült volna. Még keresik, hogyan kerülhetett a testrész az ételbe.

hirdetés

Aoki Takehiko, a japán McDonald's ügyvezetője tagadta, hogy az esetek az ellenőrzés általános hiányosságaira világítottak volna rá, elszigeteltnek nevezte őket. Elismerte, hogy más esetekben fémet találtak egy palacsintájukban és műanyagot egy muffinban, ám nem kívánta felsorolni az összes incidenst. Lehetségesnek nevezte, hogy ezek "külső machináció" eredményei.

A McDonald's nagyon népszerű Japánban, több mint háromezer éttermet működtet. Az évek során túlélték a kergemarhakór okozta pánikot és a fogásaik túl magas kalóriatartalma miatti aggodalmakat. A múlt évben korlátozniuk kellett a sült burgonya adagjainak nagyságát a burgonyahiány miatt, de hétfőtől ismét árulnak belőle nagy adagot.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A képen egy étterem látható Osakában

TOP 5