Skip to main content

Nagy meglepetést okozott a McDonald's a júliusi értékesítési adataival, melyek szerint a globális értékesítések jóval a várt felett csökkentek, különösen az ázsiai régióban volt látványos a visszaesés a beszállítóknál tapasztalt élelmiszer minőségi problémák miatt.

Közzétette a McDonald's a júliusi értékesítési statisztikáit, melyek az alábbiak szerint alakultak: 

  • Az Egyesült Államokban a legalább egy éve nyitva levő üzletekben 3,2 százalékkal estek az értékesítések szemben az elemzők által várt 2,6 százalékos csökkenéssel. Az RBC Capital elemzője szerint a visszaesés az új termékek hiányával indokolható.
  • Európában ugyanakkor 0,5 százalékkal emelkedtek, ami elsősorban a francia és a brit piacnak köszönhető, melyek részben ellensúlyozták a gyengén teljesítő német és orosz piac gyengélkedését. A szakértők 0,7 százalékos visszaesést vártak az öreg kontinensen.
  • Az ázsiai, közel-keleti illetve afrikai régióban ugyanakkor 7,3 százalékos volt az értékesítések csökkenése, míg a piac fél százalékos esésre számított. A látványos visszaesés oka az egyes beszállítókkal kapcsolatban az utóbbi hetekben napvilágot látott élelmiszer minőségi problémák, melyek aláásták a fogyasztók bizalmát.
  • Mindezek fényében a legalább egy éve nyitva levő üzletekben 2,5 százalékkal mérséklődtek az értékesítések globálisan, míg a Consensus Metrix elemzői konszenzusa 1,1 százalékos esést vetített előre.

Forrás

Kép

TOP 5