Skip to main content

Sony elektromos autó Vision-S 

A tervek szerint tavasszal megkezdi működését a Sony elektromos autók fejlesztésével foglalkozó leányvállalata, a Sony Mobility, a cég pedig már a piacra lépés lehetőségeit is vizsgálja a Vision-S termékek esetén, jelentette be a gyártó a 2022-es Las Vegas-i CES-kiállításon.

Első koncepcióautóját, a Vision-S 01-et a 2020-as CES-en leplezte le a Sony, akkor a gyártó még arról beszélt, hogy szoftverek és szenzorok fejlesztéséhez használják csak, együttműködve olyan cégekkel, például a Toyotával, melyeknek több évtizedes múltja van az autógyártásban.

hirdetés

A 2022-es CES viszont meglepetést hozott, a Sony ugyanis új televíziói és a PlayStation játékkonzolhoz készült VR bemutatása után begurított két új Vision-S autót a színpadra: egy továbbfejlesztett 01-es szedánt, valamint a 02-es névre keresztelt SUV-t.

A járművek prototípusait a japán és az európai utakon egyaránt tesztelik; egyelőre nem a tömeggyártás a célja a Sonynak a Vision-S autókkal, hanem az EV-piacban rejlő lehetőségek kiaknázása.

A YouTube-on a gyártó több videót is megosztott, amelyekben az érdeklődők láthatják a koncepcióautókat kívülről és belülről is, azonban arról vajmi kevés információt tudni eddig, hogy mi van a kasztni alatt.

Az a két évvel ezelőtti bejelentés alapján biztos, hogy az utat és az utasokat kémlelő szenzorokat a Sony maga gyártja, a platform pedig, amelyen a Vision-S fut, a Magna autógyártó által fejlesztett cucc.

Josida Kenicsiro, a Sony Corporation vezérigazgatója elmondta, kreatív szórakoztató cégként különösen izgalmas és érdekes lesz az elektromos autók piacára való belépés.

Forrás - Nyitókép: youtube

TOP 5