Skip to main content

LogiCube fenntartható logisztikai raktárak irodák 

Zöldmezős beruházásként indult, azonban egy év múlva már több hazai és nemzetközi vállalkozásnak adhat otthont az 55 ezer négyzetméteres területen megépülő LogiCube Park. A koncepció keretében kiemelkedő műszaki színvonalú és fenntartható logisztikai raktárak mellett irodák is rendelkezésre állnak majd.

Az épülő park első üteme a napokban indul és az átadás egy év múlva, 2022 novemberére várható.

A 21 ezer négyzetméteres hazai fejlesztésként megvalósuló, összesen 8,5 milliárd forintos beruházással megépülő logisztikai létesítmény négy ütemben épül fel. A kivitelezés 2021 novemberében kezdődik, míg az utolsó ütem befejezése 2028-ra várható. A nagyszabású projekt 1 milliárd forintos beruházást jelentő első ütemében 2550 négyzetméter raktárépület, valamint az ehhez tartozó irodaterület megépítése várható. A LogiCube generálkivitelezését a magas mérnöki szaktudással rendelkező, magyar tulajdonosi háttérrel működő Pallér Csarnok Kft végzi.

„Bízunk a park jó adottságaiban, a lokációban, valamint a hazai logisztikai szektorra jellemző keresleti piacban. Kevés olyan logisztikai park található a fővároshoz közel, amely vasútállomás és buszmegálló révén tömegközlekedéssel is megközelíthető. A park magas minőségű tervezése és kivitelezése mellett, a teljes körű épület és műszaki üzemeltetésen, valamint bérbeadáson át, minden területen professzionális megoldásokat kínálunk bérlőinknek”

mondta Nagy Olivér, a DEFACTORING Zrt. vezérigazgatója.

Rugalmas kialakítás, kiváló lokáció

A LogiCube Parkon belüli „built-to-suit” fejlesztések végig nagy hangsúlyt kapnak a projekt során, vagyis annak a lehetősége, hogy a speciális bérlői igények a legmagasabb szinten valósulhassanak meg.

Az épületek hatékony elrendezése és beosztása, – amely már a tervezéskor is célunk volt, – valamint az ingatlanhoz kapcsolódó alacsonyabb üzemeltetési költségek maximálisan az ügyfelek igényeit szolgálják majd. A park előnye, hogy a rugalmas növekedési lehetőség rendelkezésre áll majd mindenkori bérlőinknek”

– tette hozzá Nagy Olivér.

A főként kis- és középvállalkozások számára épülő park kizárólagos bérbeadását a cseh hátterű kereskedelmi ingatlantanácsadásra szakosodott 108 Agency végzi. A modern és fenntartható műszaki megoldásokkal rendelkező parkban 1000 és 7500 négyzetméter között lehet majd raktár- és „A” kategóriás irodaterületeket, valamint belső parkolókat bérelni.

LogiCube fenntartható logisztikai raktárak irodák

Biatorbágy logisztikai szempontból ideális helyszín a vállalkozásoknak, hiszen az M1-es autópálya mellett elhelyezkedő LogiCube Park mind a fővárosból és a környező agglomerációból, valamint az M7-es autópályáról és az M0-ás körgyűrűről könnyen elérhető. A park tömegközlekedéssel is megközelíthető, sőt vasúti rakodóterület is elérhető a park szomszédságában, Biatorbágy vasútállomáson.

Energiabarát és modern műszaki megoldások

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a környezetbarát és kedvező energia felhasználású megoldásokra, vagyis hőszivattyús gépészeti rendszerekre, napelemek telepítésére és a hatékony szigetelésért a zöld homlokzat kialakítására. A beruházók célja így – egy minden tekintetben – energiahatékony logisztikai park létrehozása.

A LED-es megvilágítású raktárcsarnokok 8,5 méter szabad belmagassággal rendelkeznek, a padlózat teherbírása 50 kN/m2-es. Az egyedi igények kiszolgálása mellett, tervben van drive-in és szintkiegyenlítő kapu, valamint a következő beruházási fázisban cross-dock jellegű épület megépítése.

Hazai beruházás

A LogiCube-ot építő DEFACTORING Zrt. jelenleg több budapesti irodaházat fejleszt és tulajdonol, bár alapvetően banki követelések vásárlására és kezelésére szakosodott cég.

A képek forrása: LogiCube

Sajtóközlemény

TOP 5