LogiCube fenntartható logisztikai raktárak irodák 

Zöldmezős beruházásként indult, azonban egy év múlva már több hazai és nemzetközi vállalkozásnak adhat otthont az 55 ezer négyzetméteres területen megépülő LogiCube Park. A koncepció keretében kiemelkedő műszaki színvonalú és fenntartható logisztikai raktárak mellett irodák is rendelkezésre állnak majd.

Az épülő park első üteme a napokban indul és az átadás egy év múlva, 2022 novemberére várható.

A 21 ezer négyzetméteres hazai fejlesztésként megvalósuló, összesen 8,5 milliárd forintos beruházással megépülő logisztikai létesítmény négy ütemben épül fel. A kivitelezés 2021 novemberében kezdődik, míg az utolsó ütem befejezése 2028-ra várható. A nagyszabású projekt 1 milliárd forintos beruházást jelentő első ütemében 2550 négyzetméter raktárépület, valamint az ehhez tartozó irodaterület megépítése várható. A LogiCube generálkivitelezését a magas mérnöki szaktudással rendelkező, magyar tulajdonosi háttérrel működő Pallér Csarnok Kft végzi.

„Bízunk a park jó adottságaiban, a lokációban, valamint a hazai logisztikai szektorra jellemző keresleti piacban. Kevés olyan logisztikai park található a fővároshoz közel, amely vasútállomás és buszmegálló révén tömegközlekedéssel is megközelíthető. A park magas minőségű tervezése és kivitelezése mellett, a teljes körű épület és műszaki üzemeltetésen, valamint bérbeadáson át, minden területen professzionális megoldásokat kínálunk bérlőinknek”

mondta Nagy Olivér, a DEFACTORING Zrt. vezérigazgatója.

Rugalmas kialakítás, kiváló lokáció

A LogiCube Parkon belüli „built-to-suit” fejlesztések végig nagy hangsúlyt kapnak a projekt során, vagyis annak a lehetősége, hogy a speciális bérlői igények a legmagasabb szinten valósulhassanak meg.

Az épületek hatékony elrendezése és beosztása, – amely már a tervezéskor is célunk volt, – valamint az ingatlanhoz kapcsolódó alacsonyabb üzemeltetési költségek maximálisan az ügyfelek igényeit szolgálják majd. A park előnye, hogy a rugalmas növekedési lehetőség rendelkezésre áll majd mindenkori bérlőinknek”

– tette hozzá Nagy Olivér.

A főként kis- és középvállalkozások számára épülő park kizárólagos bérbeadását a cseh hátterű kereskedelmi ingatlantanácsadásra szakosodott 108 Agency végzi. A modern és fenntartható műszaki megoldásokkal rendelkező parkban 1000 és 7500 négyzetméter között lehet majd raktár- és „A” kategóriás irodaterületeket, valamint belső parkolókat bérelni.

LogiCube fenntartható logisztikai raktárak irodák

Biatorbágy logisztikai szempontból ideális helyszín a vállalkozásoknak, hiszen az M1-es autópálya mellett elhelyezkedő LogiCube Park mind a fővárosból és a környező agglomerációból, valamint az M7-es autópályáról és az M0-ás körgyűrűről könnyen elérhető. A park tömegközlekedéssel is megközelíthető, sőt vasúti rakodóterület is elérhető a park szomszédságában, Biatorbágy vasútállomáson.

Energiabarát és modern műszaki megoldások

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a környezetbarát és kedvező energia felhasználású megoldásokra, vagyis hőszivattyús gépészeti rendszerekre, napelemek telepítésére és a hatékony szigetelésért a zöld homlokzat kialakítására. A beruházók célja így – egy minden tekintetben – energiahatékony logisztikai park létrehozása.

A LED-es megvilágítású raktárcsarnokok 8,5 méter szabad belmagassággal rendelkeznek, a padlózat teherbírása 50 kN/m2-es. Az egyedi igények kiszolgálása mellett, tervben van drive-in és szintkiegyenlítő kapu, valamint a következő beruházási fázisban cross-dock jellegű épület megépítése.

Hazai beruházás

A LogiCube-ot építő DEFACTORING Zrt. jelenleg több budapesti irodaházat fejleszt és tulajdonol, bár alapvetően banki követelések vásárlására és kezelésére szakosodott cég.

A képek forrása: LogiCube

Sajtóközlemény

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu