IMOSOS kutatóhajó Kína 

Elkezdték egy legénység nélkül működő, okos kutatóhajó építését Kínában - közölte a hajót tervező kutatócsoport vezetője.

Csou Ning, a kantoni Déli Tengeri Tudományos és Műszaki Laboratórium legénység nélküli eszközöket fejlesztő csoportjának vezető tudósa szerint a hajó 2022-re készül el.

hirdetés

"Ez lesz Kína első kutatóhajója, amelyet távirányítással lehet működtetni és önállóan képes navigálni, emellett az első anyahajó is egyben, amely képes összehangolni és irányítani a különböző pilóta nélküli rendszerek közötti koordinációt a levegőben, az óceán felszínén és mélyén" - mondta el Fan Lei a projekt vezető konstruktora.

A hajó működésének alapja a kantoni laboratóriumban tavaly óta fejlesztett okos tengerkutató rendszer, az Intelligent Mobile Ocean Stereo Observing System (IMOSOS) lesz.

A szakemberek szerint az IMOSOS felhasználható a tengeri katasztrófák megelőzésében és a kárenyhítésben, a tengeralattjárók térképezésében, a tengeri környezet ellenőrzésében és a tengeri szélerőművek karbantartásában is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu