Salemi eladó ház egy euróért 

Más dél-olasz településekhez hasonlóan, a szicíliai Salemi városában is elindítják az olcsó ingatlanárveréseket, 1 eurós kikiáltási árért.

Az önkormányzat már korábban szerette volna a projekt elindítását, de a bürokrácia és a koronavírus-járvány közbelépett. Mostanra azonban szabaddá vált az út. A döntéssel az elnéptelenedést kívánják visszafordítani, amely még az 1968-as földrengésre vezethető vissza, a katasztrófa akkor 231 ember halálát okozta.

hirdetés

A gyönyörű, sőt egyenesen festői szicíliai város,

SALEMI ELHAGYOTT OTTHONAIT 1 EURÓTÓL INDULÓ ÁRVERÉSRE BOCSÁTOTTÁK AZ ELNÉPTELENEDÉS TENDENCIÁJÁNAK MEGFORDÍTÁSÁRA.

Az ingatlanokat azonban sok esetben fel kell újítani, az 1 eurótól induló licit utáni tulajdonjog tehát csak a belépő pénzkiadásnak számít.

Salemi népessége jelentősen csökkent az elmúlt 50 évben, miután legalább 4000 lakos menekült el az 1968-as földrengés után, melynek epicentruma a várostól mintegy 25 kilométerre dél-keletre, a Santa Margherita di Belice városánál elhelyezkedő völgyben volt.

Domenico Venuti, a város polgármestere elmondta, hogy minden épület a városi tanácsé, amely felgyorsítja az eladást és csökkenti a bürokráciát.

A PROJEKT ELINDÍTÁSA ELŐTT HELYREHOZTÁK SALEMI RÉGI VÁROSRÉSZÉT, AHOL AZ ELADÁSRA KÍNÁLT HÁZAK TALÁLHATÓK, KORSZERŰSÍTETTÉK AZ INFRASTRUKTÚRÁT, BELEÉRTVE AZ ELEKTROMOS HÁLÓZATOT ÉS A SZENNYVÍZHÁLÓZATOT.

A város a városvezető szerint most már készen áll a következő lépésre, az eladásra.

Salemi nem az első város Dél-Olaszországban, amely kipróbálta az egy eurós ház projektet, ilyen település Cinquefrondi, Mussomeli és Bivona is. Salemi tisztviselői azonban az elsők között vetették fel az ötletet, de a projektet nem tudták időben elindítani a bürokrácia miatt, na és persze azért sem, mert az egyes ingatlanokat először át kellett alakítani. A város kockázatos, omladozó területein karbantartási munkákra volt szükség és a koronavírus-járvány is késleltette a projektet.

Piazza Alicia Salemi eladó ház egy euróért

Forrás: it.wikipedia.org

Olaszország volt az egyik olyan ország, amelyet a koronavírus-járvány a legsúlyosabban érintett az év elején, viszont Szicília volt az ország legkevésbé érintett területe.

Salemi 10 971 lakosa közül jelenleg mintegy 30 koronavírusos, ezért a polgármester megfelelőnek látta az időt a projekt továbbvitelére, annak ellenére, hogy egyes lakosok aggódtak a vírus terjedése miatt.

A HÁZAK EGYENKÉNT 1 EURÓS KIKIÁLTÁSI ÁRON KERÜLNEK ÉRTÉKESÍTÉSRE, ÉS A LEGMAGASABB AJÁNLATOT ADÓ ÉRDEKLŐDŐNEK ADJÁK EL AZ INGATLANT.

Az ingatlanok a város történelmi városközpontjában, a Belvedere utcában találhatók, ősi városfalakkal körbevéve, melyek építése egészen az 1600-as évekig nyúlik vissza. Mindegyik ingatlan többszintes és vastag falú, néhányuk panorámás erkéllyel is rendelkezik, és zöld völgyre néznek.

A város főterén egy omladozó templom található, mely még mindig az 1968-as földrengés emlékét őrzi, amely legalább 231 ember halálát okozta a városban és annak környékén.

A házak a közeli barlangokból kivájt sárgás-rózsaszínű szilárd homokkőből készültek, amelyet helyi dialektusban „campaneddának" vagy „harangnak" neveznek, nevét a kő kalapácsütésének hangjáról kapta.

A családok a középkorban az épületek felső emeletén aludtak, míg állataik az alsóbb emeleteken éltek.

A város 450 méter tengerszint feletti magasságban található, vagyis hűvösebb, mint Szicília nagy része, a sziget közismerten forró nyarain.

A polgármester szerint a potenciális vásárlóknak nem muszáj meglátogatniuk Salemit, mielőtt ajánlatot tesznek, de részletes tervet kell küldeniük a projekt iránti elkötelezettségük bizonyítására.

Elmondása szerint, még legalább 100 olyan lakás van a városban, amelyet potenciálisan el lehet adni az első árverések után.

Forrás: Dailymail.co.uk

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

AKAR EGY HÁZAT 300 FORINTÉRT?

Forrás - Nyitókép forrása: it.wikipedia.org 

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu