Skip to main content

(Szerkesztő megjegyzése: Éppen zseniálisnak nem neveznénk ezt a találmányt, de a cikket ettől függetlenül változtatás nélkül vettük át az eredeti forrásból, hisz az ötlet nyilvánvalóan megéri a más oldalakon történő közlést.)

Debrecen. Szakdolgozat írás közben jött az ihlet a Szántó Zsoltnak, aki úgy okoskodott, a vágott virág szép-szép, de nem túl olcsó; cserepest meg bárki tehet a dohányzóasztalra, abban nincs semmi pláne.

A 23 éves kommunikáció szakos egyetemista így kitalálta, „házasítja” a dohányzóasztalt a virágládával, s megálmodta a floble-t. A floble – mint érdeklődésünkre elmondta – egy szóösszetétel az angol flower, azaz virág és table, azaz asztal szavakból. – Ugyan csak 1,5 hónapja jött az ötlet, mára már ott tartunk, hogy gyártót keresek, s már készül az első prototípus a floble-ből. Többen érdeklődtek a szomszédos országokból, de én azt szeretném, ha itthon valósulhatna meg – mondta lapunknak. Hangsúlyozta, szeretné, ha az asztal igényes kivitelezésű, de elérhető árú lenne.

Elárulta, nem olyan egyszerű a szerkezet, mint amilyennek látszik, a cserép rész például különleges megoldást tartalmaz, ami biztosítja, hogy túlzott öntözés esetén se rohadjon be a növény gyökere. – Először ebédlőasztalra gondoltam, de rájöttem, hogy praktikusabb a dohányzóasztal, amin ezután mindig lesz friss virág. Sőt szezononként lehet váltogatni is – jegyezte meg a debreceni fiatalember. Szántó Zsoltnak a dizájn mellett a fenntarthatóság is fontos volt a tervezéskor, mint mondta, ez az asztal nemcsak egy bútor, hanem egy darabka élet, ami mindig emlékeztet a természet fontosságára.

HBN-FÁ

Forrás: http://www.haon.hu/zsenialis-debreceni-talalmany-a-floble-lehet-az-uj-butor-slager/1995878

TOP 5