Skip to main content

 

Hivatalosan is bejelentették, hogy mostantól támogatják Magyarországon az elektromos autók és haszongépjárművek beszerzését. Kiderült az is, hogy mennyivel.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a most zajló Emobility Forum 2016 konferencián jelentette be, hogy 2016-ban kétmilliárd forintot biztosítanak arra a célra, hogy elektromos hajtású személy- és kishaszongépjárművet vásároljanak az érdeklődők – írta a Portfolio.hu.

hirdetés

A tervek szerint jövőre hárommilliárd forintot biztosítanak a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszonjárművek beszerzésének támogatására.

Ezt a forrást természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, egyéni önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervezetek egyaránt igénybe tudják majd venni.

Emellett a választható finanszírozási konstrukciók köre is széles lesz, vagyis a vásárlások mellett különböző lízingszerződésekre is vonatkozik majd a támogatás.

A támogatással a bruttó vételár 21 százalékába kívánnak beszállni, maximum másfél millió forintos összegig. Feltétele a támogatásnak, hogy csak új elektromos jármű beszerzésére vonatkozik majd, illetve maximum 15 millió forintos beszerzési árig terjed a támogatás.

Az összeghatár jelzi, hogy gyakorlatilag az áfát vállalják át.

A pályázatokat október 27-től lehet benyújtani.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Nyitókép: MTI/Marjai János

TOP 5