Skip to main content

Régóta pletykálják, hogy a világ vezető elektromos autógyártója, a Tesla rátalált az elektromos kocsik gyors töltésének megváltó technikájára. A híresztelés komolyra fordult.

Az elektromos autók eddigi legnagyobb hátránya az volt, hogy akkumulátorral a kocsik meglehetősen kis távolságot képesek megtenni. A Ford Focus Electric például 80 mérföldet (130 kilométer), a nálunk is kapható Nissan Leaf pedig 75 mérföldet tud megtenni egy feltöltéssel. A Tesla Model S (képünkön) is csak 200 mérföldet tud bejárni. Az autók töltögetése pedig bosszantóan nehézkes feladat.

Most Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója Twitteren jelentette be, hogy csütörtök este Los Angelesben a cég bemutatja a nyugodtan forradalmian újnak nevezhető technológiai fejlesztésüket. A megoldás pofonegyszerűnek tűnik. A híresztelések szerint a Tesla valószínűleg egy újratervezett alvázat mutat be, ami egyszerű hozzáférést kínál a cserélhető akkumulátorhoz.

Ez azt jelenti, hogy az autósok a töltőállomás beállva a lemerült akkumulátoraikat könnyedén feltöltöttre cseréltethetik, nagyjából annyi idő alatt, míg egy hagyományos kocsi tankját üzemanyaggal fel lehet tölteni. A bemutatóért nem kell elmenni Los Angelesig: a Twitter közlés szerint az akkumulátor cserét bemutató videót még csütörtök este felteszik a Tesla honlapjára.

A Tesla tizenöt millió forintról induló áru kocsiját az amerikai Consumer Reports magazin egyszerűen a valaha is tesztelt legjobb autónak nevezte. A Model S bővelkedik technológiai újdonságokban - mondta Jake Fisher, a Consumer Reports vezető tesztelője. "Úgy gyorsul, reagál és fékez, mint egy sportkocsi, olyan kényelmet kínál, és olyan hangszigeteléssel rendelkezik, mint egy luxuslimuzin, és messze takarékosabb bármelyik hibrid autónál.

Forrás: hirado.hu

Forrás:  http://www.pozitivnap.hu/technika-es-tudomany/uj-idok-johetnek-a-kozlekedesben-megoldottak-az-elektromos-autok-legfobb-problemajat

TOP 5