Skip to main content

Mint arról beszámoltunk, néhány napja szép sikert ért el egy győri autóversenyen a Debreceni Egyetem Műszaki Karának csapata. Az alternatív hajtású járműveknek kiírt legrangosabb hazai megmérettetésen a debreceni fiatalok verseny-, prototípus-, tanulmány- és napelemes tanulmányautó kategóriában álltak rajthoz.

A futamon a Pedelek nevű napelemes autó első lett, míg az Executor névre hallgató elektromos tanulmányautó úgy ért be a második helyen, hogy a jobb első kerék felfüggesztése egy ütközés során használhatatlanná vált és a box-utcában komoly javítást kellett rajta végezni. A verseny után Tóth Xénia Erzsébet debreceni mechatronikai mérnök szakos hallgató, az ezüstérmes Executor sofőrje a műszaki bizottság különdíját kapta. Ennek kapcsán a járműveket építő DE High Voltage csapat két tagját és tanárukat arról kérdeztük, hogy mi a céljuk ezekkel az autókkal és milyen lesz a jövő járműve?

Saját fejlesztés

- A Debreceni Egyetem Műszaki Karának, Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszékének diákjai immáron négy éve készítenek saját fejlesztésű járműveket és eddig minden évben elhoztak valamilyen díjat erről a győri versenyről – mondta el az autók mellett állva a tanszék vezetője. Husi Géza szerint ez egyrészt azt bizonyítja, hogy az oktatók jó munkát végeznek, másrészt a tanulók igencsak kreatívak. Ez azért nagyon jó oktatási módszer, mert a hallgatók nemcsak elméletben papíron, számítógépben alkothatnak, hanem a valóságban is.

- Mint fogalmazott, évről-évre előrébb jutnak a fejlesztésben. Míg négy évvel ezelőtt még csak négy darab “háztartási fúrógéppel” hajtott járművel versenyeztek és győztek, most ott tartanak, hogy a legújabb elektromos frekvenciaváltós, váltóáramú hajtási megoldásuk nemzetközi szabadalmi védelmi eljárás alatt van. A részben az egyetem, részben szponzorok pénzéből, 20 millió forintból épülő autóikat, hajtási rendszerüket nemcsak versenyekre, hanem nagyobb autógyárak számára is készítik. Üzleti lehetőséget látnak például az elektromos hajtású teherautójukban és egy utcai, széria autó szintén villamos változatában is.

Csapatmunka

Király István a kar hallgatója, az Interceptor pilótája mind a négy autó elkészítésében részt vett. Mint elmondta, a felvázolástól a versenyig tartó munkába összesen 15 diák és 5 tanár kapcsolódott be. A tervező szoftverek megírásától a csavarok reszeléséig, a hegesztésig szinte mindenki mindennel foglalkozott. Nem voltak kőbe vésett szabályok, ha valakinek a folyamat közben volt egy jónak látszó ötlete, megálltak és kipróbálták.

Nő a volánnál

- Az ezüstérmes autó nagyon csinos vezetője, Tóth Xénia Erzsébet másodéves mechatronikai mérnök hallgató úgy fogalmazott, hogy fantasztikus érzés egy ilyen járművet az úton tartani. Egészen más mint a saját autója, de nemcsak azért, mert a padlólemez mindössze tíz centiméterre van a talajtól, nem kerek a kormány és hiányzik a kuplung, csak gáz-, meg fékpedál van. A legnagyobb különbség abban van, hogy a kísérleti masina mindössze hatvan kiló és sokkal fordulékonyabb, jól gyorsul, 100-120 kilométer/órára is képes, ugyanakkor az úthibákra jóval érzékenyebb. Két-három óráig tartó feltöltés után akár 150 kilométert is meg tud tenni.
- A siker ellenére nem tervezi, hogy hosszú távon autóversenyzéssel foglalkozzon, inkább a tervezés és a szerelés érdekli.

A jövő

- A tanszékvezető Husi Géza elmondta: amikor meghatározták a kutatási irányt azzal számoltak, hogy egy felmérés szerint Európában a forgalomban lévő gépjárművek nyolcvan százaléka jelenleg hétköznaponként nem megy hatvan kilométernél messzebbre. Az ő fejlesztéseiknek is köszönhetően ezen távolságot elektromos hajtású autókkal is meg lehetne tenni. Ráadásul ők csak olyan anyagokat építenek be járműveikbe, amelyek boltból is beszerezhetőek. Például a most második helyet szerzett Executort laptop számítógépek akkumulátorainak segítségével mozgatják.

- A tanár úr úgy véli, hogy a közeljövőben a benzines/dízeles mellett valószínűleg minden családnak lesz egy második, kisebb méretű, olcsón fenntarható, éjjel tölthető elektromos hajtású autója is, amellyel a rövidebb utakat teszik majd meg.

- Arra a kérdésre, hogy lehet-e a közeljövőben még egyszer teljesen magyar innovációjú autó, úgy válaszolt, hogy a világ autógyártása mára annyira globalizálódott, hogy erre mostanában nem kerülhet sor. Ők végső soron egy prototípusig szeretnének eljutni.

HBN. OCs.

Forrás: http://www.haon.hu/debreceni-autoepitok-sikerei/2263420

TOP 5