Skip to main content

A Ford tisztán elektromos meghajtású modelljeire még egy keveset várni kell Európában, de a hozzájuk kapcsolódó infrastrukturális beruházások egymást követően kerülnek aktiválásra. Ebbe a sorozatba tartozik a 2012 októberében üzembe állított napelem-mező a németországi Kölnben: az új berendezés 370 háztartás ellátására elegendő elektromos áramot termel, mivel a napelemek éves kapacitása 1100 megawattóra, és használatukkal évente 550 tonnával csökkenthető a CO2-kibocsátás.

A napelemek felszerelését a helyi áramszolgáltató, a RheinEnergie végezte, amely vállalat az új Focus Electric vásárlói számára lehetővé teszi, hogy egy különleges kapcsolaton keresztül felhasználhassák az így megtermelt zöld energiát, még környezetkímélőbb módot kínálva ezzel az autózáshoz.

"Mindez újabb bizonyíték arra, hogy eltökélten törekszünk a CO2-kibocsátás mérséklésére és környezetünk védelmére; emellett pedig ez az első alkalom, hogy egy Ford-létesítményben olyan zöld energiát termelünk, aminek előnyét vásárlóink közvetlenül is élvezhetik." - fejti ki Klaus Linden, a Ford Európa energiaügyi osztályának vezetője. "Végső célunk pedig egy teljes egészében szénsemleges gyártóüzem létrehozása Európában."

Kölni üzemében a Ford már zöld energiát használ: az áram három, norvég és svéd vízierőműből érkezik, a Ford kölni épületeit pedig a RheinEnergie vállalattól származó gőzzel fűtik. E megoldások éves szinten 190 000 tonnával mérséklik a CO2-kibocsátást.

"Új autópiaci szegmensekben jelenünk meg, és partnerkapcsolataink segítségével azon vagyunk, hogy vásárlóinknak minden támogatást megadjunk az új technológiák hatékony használatához." - teszi hozzá Bernhard Mattes, a Ford Németország elnöke. "A napelemek rendszerbe állításával a Ford lehetővé teszi a Focus Electric tulajdonosainak, hogy nulla emisszióval előállított, tiszta energiával üzemeltethessék autóikat." A Focus Electric európai bemutatásához közeledve a Ford más országokban is bejelenti majd együttműködését az áramszolgáltatókkal.

Az elektromos autózás összetett környezetterhelése ma még nem jelentősen kevesebb, mint a hagyományos közlekedésé, legfeljebb nem ugyanott keletkeznek a szennyező anyagok. Az ilyen és ehhez hasonló megoldások széles körben történő elterjedése azonban jelentősen megváltoztathatja mindezt, még ha évek, vagy évtizedek alatt mutatható ki valódi javulás.

A Nissan LEAF-nél is takarékosabbnak bizonyult a Ford Focus elektromos változata. 2,14 liter üzemanyagnak megfelelő fogyasztásával Amerika legtakarékosabb ötszemélyes járműve. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatalának (EPA) értékelése szerint a 2012-es Ford Focus Electric az USA legtakarékosabb ötszemélyes autója. Az autó a hivatalos mérés szerint 2,14 l/100 km-nek megfelelő városi és 2,38 l/100 km országúti fogyasztást ért el.

Az EPA szerint a Focus Electric vegyes üzemű fogyasztása 2,24 l/100 km, amely 0,12 l/100 km-rel jobb, mint a Nissan LEAF-é - hangoztatja a Ford, ráadásul erősebb is annál, valamint több helyet és gazdagabb alapfelszerelést is kínál. A Focus Electric 122 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel - szemben a Nissan LEAF 117 kilométeres adatával. Az átlagos vezető ezzel szemben mindössze napi 46 kilométernyi távolság megtételére használja autóját - derül ki az Amerikai Közlekedési- és Szállítmányozási Hivatal honlapjának adataiból.

A vásárlók jelen árak mellett (USA) 9700 dollárt (nagyságrendileg 2 100 000 Ft) takaríthatnak meg öt év alatt az üzemanyagköltségeken egy átlagos új autóhoz képest. Az otthoni töltés költségeinek csökkentése érdekében a Microsoft kifejlesztett egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államokban élő Focus Electric-tulajdonosok a legolcsóbb közüzemi díjakért tölthessék fel autóikat.

A Ford még az idei év végén számos európai országban is elérhető vadonatúj Focus Electric modelljéhez hamarosan csatlakozik a új, 2013-as Ford Fusion (Európában: Mondeo) is, amelytől azt várja a gyártó, hogy Amerika legtakarékosabb belsőégésű motoros, illetve hibrid hajtású középkategóriás lépcsőshátúja lesz. A hálózatról tölthető hibrid várhatóan 2,35 l/100 km-es adattal büszkélkedhet elektromos üzemmódban.

Forrás: http://richpoi.com/cikkek/auto-motor/elektromos-autot-es-zoldaramot-is-kinal-a-ford.html

TOP 5