Skip to main content

Bár a projekt még 2003-ban indult 12 művész összefogásával, a végleges csapat csak három évvel később alakult ki hat virágmániás tag részvételével. A Bergen-i Nemzeti Művészeti Akadémián diplomázott keramikus hölgyek Flora Metamorphicae nevű sorozatában csak és kizárólag kerámiavirágokat (virág-szerű alkotásokat) készítenek, viszont ezeket mindig különleges formákban, érdekes helyszíneken (tengerparttól kezdve erőkön át a galériákig) tárják a nézőközönség elé.

A norvég csoport (Kari Aasen, Lippa Dalen, Siri Haaskjold, Bjørg Hougen, Audhild Rypdal és Eli Veim) a jelenleg 4 000 darabból álló, kézzel készített kerámiavirág-kollekciót legközelebb szeptember 19-én a Michigan-i Grand Rapids-ban található Urban Institute for Contemporary Arts-ban mutatja be az érdeklődőknek.

(Szerkesztő megjegyzése: Művészeti alkotásról lévén szó, azt mondhatnánk, ez egy igen szép és kedves kezdeményezés is lehet, környezetvédelmi szempontból azonban feleslegesnek tűnő "vmi", hiszen ha egyébként is a természetes környezetben van a mű, akkor azt helyettesíthetnék valódi virágokkal. A természet is tud uis színes virágokból csodálatos művet alkotni, csak színes vírágokat kell találni hozzá, még ha Norvégiában rövidebb is a tavasz és a nyár. Természetesen ha a belső környezetet tarkítják a virágok, érthető, hogy a színes kerámiákkal bontja meg a teret a művész.)

Forrás és további fotók megtekinthetők itt: http://manzardcafe.blog.hu/2012/09/04/norvegiaban_keramiaviragok_nonek

TOP 5