Skip to main content

A világ első vízen úszó lakószigete, az Orsós sziget teljesen önellátó, környezetbarát, napelemekkel, és szélenergiával működő generátorral tartja fenn magát. A hulladékot prés segítségével alakítja száraz végtermékké, az ivóvizet pedig a tenger víz szűrésével nyeri. Zárt öbölbe, a part közelébe tervezték. Motorja nincsen, bárhova elvontatható és bárhol képes lehorgonyozni.

Az úszósziget a szálloda, a tengerjáró hajó, a luxus jacht valamint a lakó hajó motívumait viseli magán. Az összesen ezer négyzetméteres lakótérben 12 embernek és 3- 4 fős személyzetnek van hely. A közel 500 tonnás szigeten a nappalin, az étkezőn és a báron kívül két napozó felület is van.

A felső szinten jakuzzi, grillező, és bár a hajótestben házi mozi, személyzeti kabin, konyha valamint vendégétkező is található. A két motoros gumicsónakkal rendelkező Orsós sziget érdekessége, hogy a nappalik között kialakított dupla falban megvilágított akvárium, a kanapékban pedig beépített hűtőszekrény van.

A sziget tervezésében Csikós Mihály építészirodája is részt vett. Az OzoneNetwork hétfőn este 11 órakor kezdődő Egyenlítő c. műsorának vendége az építészmérnök, aki kiemeli az Orsós sziget nem mozgó hajó, sokkal inkább egy vízen lévő szálloda. Az első modellek várhatóan másfél- két év múlva készülnek el. Az úszószigetet 5,2 millió euróért, azaz 1,5 milliárd forintért árulják.

Ha esetleg nem tudja megnézni az OzoneNetwork Televízió adását, megtekintheti a filmet a http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/o3/20120731-egyenlito-orsossziget.html honlapon.

www.utajovobe.eu honlapunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő, és másnap 6 és 9-kor ismétlődő Egyenlítő című műsorában.

TOP 5