Skip to main content

Az utolsó pillanatban találtak rá Patrickra, a csontsoványra fogyott kutyusra a szemetek között. Ha később érkezik a segítség, ő ma már nem él. Megható történet az élni akarásról, a küzdeni tudásról, és az emberi szívtelenségről!

A történet 2011. márciusában játszódott, New Jersey külvárosában. Egy szemétszállító munkás készülődött a napi rutinhoz. Már-már robotszerűen végezte a munkáját, egyik zsákot a másik után hajította a kukásautóba. Ez a nap azonban sorsfordító volt az ő, és az egyik zsák mélyén lapuló, kitaszított kutyus számára is!  A magárahagyott eb félholt állapotban várta a megváltást, csupán annyi ereje volt, hogy egy apró életjelet adjon, amire szerencsére a munkás felfigyelt!

Kinyitotta a furán mocorgó csomagot. Nem várt látvány fogadta! Egy csontsoványra fogyott pit bullt talált a zsákban, akit valószínűleg korábbi gazdái hagytak sorsára. A soványságtól szinte összeaszalódott kutya már alig élt. A lelkiismeretes munkás azonnal riasztotta a helyi állatvédőket, akiknek gondjuk volt a kutyus orvosi ellátására.

Szegényke épp a kihűlés szélén állt, testhőmérsékletét már a lázmérő sem volt képes kimutatni. Azonnal vérátömlesztést kapott, megfürdették, melegen tartották, majd 24 óra szigorú orvosi felügyelet következett. Az állatorvosok nem sok esélyt adtak a szemétbe dobott, csontsoványra fogyott kutyának.

„Borzasztó állapotban volt szegény. A testhőmérséklete jóval alacsonyabb volt a normálisnál, fél szemére vak volt, annyira legyengült, hogy a fejét képtelen volt megemelni. 12 órán belül biztos meghalt volna, ha nem találnak rá a szemetesben. Mindent elkövettünk, amit lehetett, de sok múlott rajta is. Megdöbbentő volt számunkra az az élni akarás, ami a legyengült szervezetéből sugárzott.”– idézte a helyi újság a kutyus orvosát.

A kitaszított eb azóta tökéletesen felépült. Az amerikai sajtó rengeteget foglalkozott vele, az állatvédők pedig külön facebook oldalt hoztak létre számára, ahol követni lehetett az életért folytatott küzdelmét. A világ minden pontjáról kapott bíztató üzeneteket, ő pedig hálából egy percig sem adta fel a harcot. A legfrissebb fotóit elnézve senki sem gondolná, hogy milyen szörnyűségeket ment keresztül ő, az írek védőszentje után Patricknak (Szent Patrik napján találtak rá) elkeresztelt kutyus.

Patrick története sajnos nem egyedülálló. Napról napra érkeznek hírek brutálisabbnál-brutálisabb állatkínzásokról, de sajnos a legtöbb kitaszított állatnak nincs ekkora szerencséje. Éppen ezért arra kérünk, hogy oszd meg Patrick megmenekülésének mesébe illő történetét, hátha legközelebb pont az ismerősöd talál egy ártatlan állatot a szemetesben, a megváltó segítségre várva.

Kattints a linkre, és nézd meg Patrik felépülésének medöbbentő pillanatait: The Patrick Miracle

forrás: LA Times)

Forrás: http://videokedvenc.hu/cikk/a_halal_torkabol_menekult_meg_az_artatlan_pit_bull/2012-07-25

TOP 5