Skip to main content
könyökfájdalom mozgasklinika.hu

Kép forrása: freepik

Általában a könyök fájdalmának az oka, valamilyen sport következménye, de gyakran a szokásos napi tevékenységek vagy túlzott igénybevétel miatt is jelentkezhet. Okai sokfélék és változatosak lehetnek, akárcsak kezelési módja. 

Melyek a könyökfájdalom leggyakoribb okai?

A fájdalom kialakulása során megemlíthető olyan tevékenység, amely nagyobb erőfeszítéssel jár, amihez nem szokott hozzá az illető. Ide sorolható a könyökízületi kopás is, amely a könyökízületben összeérő, csontvégeket borító porcok kopása miatt kezd fájni. De az egyszerű ínszalaghúzódás, tenisz-, és golfkönyök is ide tartozik, amely a fizikoterápia által sikeresen kezelhető.

A könyökfájdalom kezelése

Elsőként azt javasoljuk, hogy pihenj, és kerüld az alkar és a könyök mozgását. A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerekkel végzett gyógyszeres kezelés akut esetekben hatásos. Helyi gyulladáscsökkentők gél vagy krém formájában maximum napi 3 alkalommal javasolt a fájdalmas területen.

Lehetséges a felépülés gyógyszeres kezelés nélkül is?

Igen, a könyökfájdalom végleges kezelése nem feltétlenül jelenti azt, hogy több héten keresztül erős gyógyszereket kell szedni. A megoldás, a fentebb említett fizikoterápiában rejlik, amely növeli a szövetek rugalmasságát, csökkenti a fájdalmat és gyulladáscsökkentő hatású. Nagyszerű lehetőség azok számára, akiknek fontos a természetes gyógymód, mesterséges energiával dolgozó gépek továbbfejlesztésével.

Az utóbbi időben az alábbi terápia egyre keresettebb lett, bár sok tévhit van arról, hogy mit is jelent valójában. Sokan úgy vélik, hogy csak traumás sérülések rehabilitációjára használják, míg mások attól tartanak, hogy a folyamat eredendően fájdalmas. Habár a terápiához szükséges eszközök könnyen beszerezhetőek, szakértelem hiányában egyáltalán nem ajánlott nekikezdeni, szükség van egy profi terapeutára.

Fizikoterápiával a teljes gyógyuláshoz, avagy mi az a fizikoterápia?

Az orvosi rehabilitáció egyik alapvető ága, amely a gyógytornász által kialakított technikákkal bizonyos elveszett vagy leromlott funkciók helyreállítására irányul. Elsősorban a fájdalomcsillapítás a célja, de hosszabb távon a panaszok teljes megszüntetésében is hatásos. Mozgásterápiának is számít, mind mozgásszervi bántalmak gyógyításában, mind belső szervi, szív- és érrendszeri, légzőszervi, anyagcsere- vagy akár emésztőrendszeri betegségek kezelésében egyaránt hasznos.

Amennyiben jelentkezel, meg fogod tapasztalni, hogy már az első fizikoterápiás kezelés után enyhülni fog a fájdalom. Előzetes vizsgálatoknak és felkészült csapatunknak köszönhetően olyan terápiás eljárásban lesz részed, ami a kezelés lezárása után teljesen megszüntetni a panaszokat.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by Freepik

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5