Skip to main content
konverzió online marketing

Az egyre növekvő számú online vásárlások esetében, akárcsak a fizikai boltban történő vásárlásoknál, a személyre szabott kommunikáció segítheti a konverziós arányok növelését.

A legtöbb cégben jóval nagyobb növekedési potenciál van, mint amit a tulajdonosok kihasználnak. Érdemes az online marketing eszköztár stratégiának megfelelő megoldásokat alkalmazni, illetve ezzel egy erre szakosodott profi céget megbízni. Hogyan növelhető a konverziók aránya? Miért ez az olcsóbb megoldás a konverziók számának növelésével szemben? Tarts velünk, mutatjuk a perszonalizációban rejlő lehetőségeket!

A jelentősége

A webáruházak esetében a konverzió minden olyan esemény, amely a vállalkozás számára érdekes és értékes lehet, ilyen például a vásárlás, a megrendelés, a regisztráció, a hírlevél feliratkozás, illetve a Lead Magnet (csali) letöltése is. Aknázd ki a webáruházadban rejlő lehetőségeket, hívd segítségül a Konverzió Mester csapatát online marketing témában!

A webáruházak esetében a látogatottság kevésbé meghatározó tényező, mint a konverziók, így a marketing döntéseknél az utóbbiakra vonatkozó adatokat érdemes figyelembe venni. A mérés egyértelművé teszi a döntéshozók számára az arány növelését célzó marketing megoldások alkalmazását. Persze az sem mindegy, jól határozod-e meg az adatokat, illetve ezek elérését mennyire támogatja a weboldal technikai kialakítása.

Tippek a konverziós arány növelésére

A konverziós ráta jellemzően a weboldalon indított munkamenetek (sessionök) és a tényleges konverziók százalékos arányát mutatja meg, de akár az oldalra érkező látogatókra is kiszámítható. A növelésére több módszer is létezik:

  • Remarketing: A retargeting hirdetésekkel azokat szólíthatod meg, akik már jártak korábban a weboldalad / webáruházad felületén. 
  • Több terelési pont: Termékek és szolgáltatások weboldalon belüli linkelésével, CTA-k elhelyezésével terelni tudod a látogatókat a termékoldalakra, ráadásul a belső linkelés SEO szempontjából is előnyös, így előkelőbb helyet érhetsz el a Google rangsorban, növelheted a weboldal organikus forgalmát.
  • Weboldal mobilra optimalizálása - ma már elengedhetetlen, egy átlagos webáruház látogatóinak 60-70%-a (!) mobilról nézi azt
  • Betöltési sebesség növelése - ügyfélélmény szempontjából nagyon fontos tényező
  • Hírlevélre feliratkoztatás, email marketing - hatalmas potenciál van benne, ha jól csinálod
  • Bizalomépítés és -növelés email és social media marketing révén

Hogyan segít a WÁP?

A webáruház perszonalizáció nagyszerű lehetőség a konverziós arányok növelésére. Különböző kampányokat érdemes indítani, például egyedi ajánlatot kínálni az oldalt elhagyni készülő látogatóknak kedvezmény kuponokkal, tudásanyaggal, vagy kommunikálni az egyedi értékajánlatot.

De az utoljára nézett termék remarketingje is pozitív hatású lehet, ahogy a cross sell ajánlatok mutatása is, vagy egy termékválasztást segítő kérdéssor, a kosárelhagyók számának csökkentése is.

Az adatokon alapuló elemzések, illetve az ehhez igazodó, a vásárlói döntést megkönnyítő és magasabb ügyfélélményt jelentő stratégia kialakítása jelenti a perszonalizáció lényegét.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5