Skip to main content
lakberendezés fehér szegélyléc

Amikor az otthonunk kinézetét tervezgetjük, akkor a figyelmünk általában a nagyobb méretű lakberendezési elemeken van, például a padlón, a bútorokon vagy a lakástextileken. Ez nem is meglepő, hiszen valljuk be, ezek valóban meghatározó részei a belső tereknek. 

Ugyanakkor nem az egyetlenek, és ahogy a mondás is tartja, a lényeg a részletekben rejlik. Lehet, hogy csak később, de biztosan feltűnik az olyan apró, ám mégis nagy jelentőséggel bíró kiegészítők hiánya, mint amilyen például a szegélyléc.

Fehér szegélyléc, ami MDF fóliás és vízálló kivitelben is készül? Igen, ilyen változat is létezik, mégpedig az iFloor webshop kínálatában, ahol egyébként sok más kiegészítőt - például alátéteket, ragasztókat és profilokat - is beszerezhetünk. Most azonban térjünk vissza mai cikkünk főszereplőihez, a szegélylécekhez!

Milyen szerepet lát el a szegélyléc?

Mint ahogy a nevében is benne van, a szegélylécek a szegélyekre kerülnek fel abból a célból, hogy megvédjék azokat a sérülésektől. Az a rész ugyanis, ahol a burkolat - például a laminált padló - és a fal találkozik könnyen megrongálódhat.

Ez azonban nem az egyetlen funkciója, ugyanis az esztétikai szerepéről sem szabad megfeledkezni. A különböző felületek találkozását valamivel el kell fedni, hogy szépen le legyenek zárva a szélek, és el legyenek fedve a kisebb-nagyobb hézagok, valamint az esetleges hibák, hiányosságok. 

Hol használhatunk szegélyléceket?

A szegélylécek ma már nagyon sokféle kivitelben készülnek, méret, kialakítás és szín tekintetében is színes a választék. Így lényegében bárhol használhatjuk őket, ahol szükség van a védelmi vagy esztétikai funkciójukra, csak arra kell figyelni, hogy a padló típusának megfelelő változatra essen a választásunk. Vannak például olyanok, melyek kifejezetten a Quick Step padlókhoz vannak kifejlesztve.

A szegélylécek típustól függően az olyan helyiségekben is megjelenhetnek, ahol kiemelt jelentősége van a vízálló tulajdonságnak. Kaphatóak ugyanis olyan változatok, amelyekben a kiváló víztaszító képességüknek hála nem tehet kárt a nedvesség. Ezek esetében tehát nem kell aggódnunk amiatt, ha véletlenül kiömlik egy pohár víz, ami egészen a szegélylécig elfolyik.

Ami a színeket illeti, a sima fehér változatok lényegében bármilyen enteriőrbe beilleszthetőek, de ha azokat túl egyszerűnek találjuk, akkor van lehetőségünk arra is, hogy egy általunk választott színre lefessük őket.

Válasszuk az otthonunkhoz illő változatot!

Kétség sem férhet hozzá, hogy a szegélylécek otthonunk egyik legfontosabb kiegészítői, amik nagymértékben meghatározzák a funkcionalitását és a kinézetét is. Szerencsére ma már meglehetősen széles választékból válogathatunk, így mindannyian megtalálhatjuk azokat a változatokat, amik a leginkább passzolnak a lakásunkba. 

A lényeg, hogy a minőség legyen az egyik legfontosabb tényező, amit szem előtt tartunk. Ha e tekintetben nem akarunk kompromisszumot kötni, akkor az iFloor webshop kínálatában garantáltan megéri körülnézni!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5