Skip to main content
elefantszerszam.hu

Ollót minden háztartásban találni fogunk, de egyáltalán nem mindegy, hogy mikor milyen típusát alkalmazzuk. Más fajta passzol a papír vágásához, megint más, ha szövetet akarunk vágni, és például a lemezek vágását ezekkel megpróbálni sem érdemes, hiszen eleve kudarcra lennénk ítélve. 

Lemezvágó ollókkal azonban könnyedén boldogulunk

Kiváltképp, ha az Elefántszerszám.hu Webáruház minőségi lemezvágó ollói közül választjuk ki a számunkra ideális darabokat. Az olyan neves gyártók, mint a YATO, a Genius Tools, az EXTOL PREMIUM, a FORTUM, valamint a BGS DIY és Technic a kiváló, színvonalas eszközök gyártásáról ismertek, amelyek valóban bírják a strapát. Ez pedig elsőrendű kérdés, ha egy olyan szerszámmal szeretnénk dolgozni, mint a lemezvágáshoz kifejlesztett olló.

Mielőtt nekivágnánk egy munkának, nagyon fontos, hogy megfontoljuk, milyen szerszámokkal vagy szerszámgépekkel dolgozunk. Azonban nem csupán az lényeges, hogy milyen a konkrét anyag, s így milyen tulajdonságokkal rendelkezik, hanem az is, hogy milyen mérettel, illetve vastagsággal kell majd boldogulnunk. 

A vágószerszámok esetében ez kiemelt szempont, s míg a vékonyabb lemezekhez tökéletes a hozzá passzoló olló, addig a vaskosabb darabok megmunkálásához nagy valószínűséggel inkább szerszámgépre lesz szükség.

Akkor mire jó pontosan a lemezvágó olló?

Válasszuk ezt a kéziszerszámot, ha olyan eszközre van szükségünk, ami valóban megbízható, és nagyon jól elboldogulunk vele az olyan anyagokkal, mint az alumínium, a vinyl, a fémlemez, a fémből készült háló vagy a ponthegesztett változat, amit például kerítésekhez is alkalmaznak. 

Ezekkel, s az ezekhez hasonló, körülbelül megegyező nagyságrendű feladatokkal kiválóan elbírunk majd, ha van egy jó minőségű lemezvágó olló a birtokunkban.

A lemezvágók típusai, avagy hasznos tippek a vásárláshoz

A lemezvágó ollók többféle változatban is beszerezhetők: akad belőlük jobbos, balos és egyenes változat egyaránt. Egyes modellekkel tudunk balos és egyenes vagy jobbos és egyenes vágásirányt is kivitelezni. 

A mini ollók kiválóan megfelelnek karosszériához, s ezekből is beszerezhető balos vagy jobbos változat. Asztali karos lemezvágót is választhatunk, ahogy akár a 30 fokos háromszög alakú vágásokhoz ideális lemezvágó fogó mellett is dönthetünk.

Fontoljuk meg alaposan, milyen feladatokra szeretnénk használni. A formavágásokhoz érdemes inkább a speciálisan azokhoz fejlesztett modelleket választani, s mindenképpen jó, ha ellenőrizzük a kiszemelt eszköz paramétereit. 

A termékoldalak leírásai és javaslatai a leghasznosabb segítőtársaink akkor, ha olyan eszköz beszerzésében gondolkodunk, ami konkrét feladathoz szükséges. Ha elakadtunk, kérjük az ügyfélszolgálat segítségét a döntéshez.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5