Skip to main content
futóbicikli babylion.hu

A futóbicikli nagyon népszerű járgány a kisgyermekek körében, ám a szülők sokszor azért aggódnak, mert ezeken az eszközökön nincs fék, és a kicsik száguldozás közben balesetet szenvedhetnek. Azonban a legmodernebb futóbicajok már kézifékkel vannak felszerelve, így semmi sem gátolhatja meg az önfeledt szórakozást

A futóbiciklik előnye

A gyermek a mozgásfejlődés során először kúszik-mászik, majd feláll, járni tanul, és az 1 éves kort követően előbb-utóbb futni, szaladni is fog. Ilyenkor lehet hasznos valamilyen járgány a szabadtéri játékokhoz: a Baby Lion bababolt futóbiciklik kínálatában biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A gyermekek egyik első járműve ugyanis a pedálok nélküli bicaj, mely a mozgáskoordináció fejlődésére nagy hatással van. Körülbelül 2 éves kortól kezdve már biztonságosan használhatók a futóbiciklik, és célszerű is beszerezni egyet, hiszen az egyensúly-érzékelést ugyanúgy fejlesztik, mint a nagymotoros mozgásokat.

De nem túl veszélyes egy ilyen járgány? - merül fel sok szülőben a kérdés. Nos, ha fékkel ellátott futóbiciklit választunk, akkor nem. Ezek a modellek igazodnak a gyerekek magasságához, testfelépítéséhez, és számos olyan extrával vannak felszerelve, amely által biztonságosan használhatók.

A Lionelo Arie futóbicikli

Lássunk egy konkrét példát! A Baby Lion bababolt kínálatában számos gyerekjármű megtalálható, a futóbiciklik tekintetében is igen nagy a választék. A Lionelo Arie modell kézifékes, így igen népszerű termék.

Többféle színben kapható, tehát kisfiúk és kislányok számára is tökéletes választás lehet. Nagyon tetszeni fog a gyerekeknek, hogy egy kis táska is jár hozzá, amibe bele lehet tenni pár apróságot.

A szülők számára pedig azért előnyös ezt a biciklit választani, mert a kerékpár súlya mindössze 3,7 kg, és kellő számú fogantyúval rendelkezik ahhoz, hogy kézben is lehessen vinni, ha a gyerek megunja a bringázást.

A Lionelo Arie futóbicikli kerekei EVA habból készültek, erősek, egyenetlen területen is használható a járgány. Az ülés anyaga ECO bőr, az ülés magassága pedig állítható a gyerkőc testmagasságának megfelelően. Éppen ezért a futóbicikli több éven át is remek szórakozást tud nyújtani a 2 éven felülieknek. Arra kell csak ügyelni, hogy a kerékpár maximum 30 kg-ig terhelhető.

A szabadtéri mozgás fontossága

Ha itt a jó idő, nem is szabad bent tartani a virgonc kis gyerkőcöket a négy fal között! Jöhet a szabadtéri mozgás, hintázás, ugrálás, futkározás odakint. A futóbicikli használatával a későbbi kerékpározás segíthető elő.

A fékkel ellátott futóbiciklik azért jobbak, mint azok, amelyeken nincs ilyen szerkezet, mert a gyerekek már ebben a korban megtanulhatják a biztonságos közlekedést. Természetesen sosem szabad őket magukra hagyni, és érdemes bukósisakot is adni rájuk.

A futóbiciklik mellett a rollerek, a triciklik, később pedig a kétkerekű kerékpárok is azt a célt szolgálják, hogy a gyerekek mozgáskoordinációja fejlődjön, izmaik erősödjenek, és örömmel tevékenykedjenek kint a friss levegőn.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5