Skip to main content
Rádió 1

Hol vannak már azok az idők, amikor a rádióban szereplő műsorvezetőkre csupán “arctalan hangként” tekintettünk, és maximum elképzelni tudtuk, hogyan néznek ki valójában? Ma már egyáltalán nem ez a jellemző, hiszen sok csatorna tart vagy vesz részt különféle rendezvényeken, ahol a hallgatók élőben is találkoznak a kedvenc rádiós személyiségeikkel. 

Országjáró roadshow-k a hallgatók legnagyobb örömére

Hazánkban főként az Online Rádió weboldalán is hallgatható Rádió 1-re jellemző, hogy rendszeresen tartanak kitelepüléseket, idegen szóval roadshow-kat. 

Ennek a lényege, hogy minden egyes ilyen eseményt más-más városban tartanak, ahol felállítanak egy mobil stúdiót. A műsorvezetők a helyszínről közvetítik az adást, amit a helyiek élőben, a messzebb élők pedig a megszokott módon, a rádión keresztül élvezhetnek.

A Rádió 1-nél főként a Balázsék című műsorra jellemző a kitelepülés, amire szinte minden évben sor kerül. Általában egy-egy város főtere az esemény helyszíne, és tavaly közkívánatra már nem a szokásos reggeli, hanem a délutáni műsorsávban szerepelt az adás. 

Ez hallgatói kérés volt, hiszen reggel 6 és 10 óra között az emberek többsége munkában van, ezért bármennyire is szeretne, nem tud élőben ellátogatni a helyszínre. Délután viszont már sokkal többen ráérnek, ezért a roadshow-kat áttették későbbi időpontra. 

Egy ilyen esemény ráadásul sokkal többet tartogat annál, minthogy élőben is láthatod a kedvenc műsorvezetőidet. 

A szervezők ugyanis általában többféle nyereményjátékkal készülnek, illetve néhány hallgató arra is lehetőséget kap, hogy egy rövid ideig mikrofont ragadjon és ő maga is része legyen egy olyan műsornak, amit országszerte rengetegen hallgatnak. Arról már nem is beszélve, hogy meglepetés sztárfellépők is megjelennek, illetve lehet közös szelfit készíteni és autogramot kérni a hírességektől.

A rádiós DJ-k tudják, mitől indul be a buli!

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a World is Mine Radio Show és a Disco’s Hit lemezlovasait. Ám azt is tudtad, hogy az ő szettjeikre nemcsak otthon a szobádban táncolhatsz, hanem különféle bulikon és fesztiválokon is?

Bizony, a Rádió 1 DJ csapata számos hazai rendezvényen megfordul. Néhol csak egyikük-másikuk, de több olyan fesztivál is akad, ahol a rádiócsatorna saját színpadot kap, ahol egész éjjel az ismert lemezlovasok szolgáltatják a talpalávalót.

Ha eddig azt hitted, hogy például Yamina, Metzker Viktória, Purebeat vagy Bárány Attila csak a stúdióban tud nagyot alkotni, akkor tévedtél! Élőben még fergetegesebb hangulatot csinálnak, csak győzd végigtombolni a fellépéseiket!

Hol találkozhatsz idén a rádiós műsorvezetőkkel? 

Érdemes rendszeresen figyelned a Rádió 1 weboldalát, hogy időben értesülj a közelgő roadshow-król és fellépésekről. Ami már biztos, hogy a DJ-kkel találkozhatsz márciusban a szegedi Color Arena fesztiválon, illetve valószínűleg a nyári Balaton Soundon is ismét lesz saját színpadjuk.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5