Skip to main content

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a környezetünkben, olyan feltételeket kell teremteni, amelyek kellemesek számunkra. Mit jelent ez? Mindenkinek mást és mást, hiszen szerencsére nem egyforma az ízlésünk.  

A dekoráció, a díszítés mindennapunk része a lakberendezésben vagy akár a munkahelyi környezetben. Ám egy-egy jeles ünnep alkalmával szeretünk erre még nagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen egy ízléses környezetben még nagyobb nyomatékot kaphat az esemény. 

Az alkalmi dekorációhoz ma már számtalan anyagot használhatunk, ezek közül nézzünk meg most egyet! A Valex Decor Kft csodás tüllanyagokat forgalmaz virágkötészetek, ajándékboltok számára, amelyek felhasználása nagyon sokoldalú. 

Mi az a tüll és honnan származik?

A tüll egy nagyHa esküvőről van szó, mindenképpen az egyikon vékony, fátyolszerű anyag, amely elnevezését a Tulle nevű francia városról kapta. A 18. században selyem- és csipkekészítésről volt nevezetes ez a település, de például az angol tüll egy kicsit másféle anyagot jelent. 

A tüllt ruhaiparban kezdték felhasználni eredetileg, elsősorban alkalmi viseletekhez, illetve jelmezekhez, de ma már nagyon elterjedt az alkalmazása a dekorálás területén is. Mi készíthető belőle? Többek között székszoknya, masni a lufira és asztali futó is. 

Ollóval könnyen vágható az anyag, cikkcakkollóval tovább fokozható a hatása. Nem bomlik, nem foszlik, könnyű kezelni, díszítőelemeket is könnyen lehet rá rögzíteni, illetve más anyagokkal is egyszerűen össze lehet dolgozni. Most nézzük meg, hogy a nagy napon, azaz egy esküvőn ez a pillekönnyű anyag milyen hasznos funkciókat tölthet be és hogyan!

A tüll megjelenése az esküvői dekorációban

 legnépszerűbb anyagok között kell megemlítenünk a tüllt. Nemcsak az esküvői ruha, illetve a fátyol készülhet belőle, hanem jellegénél fogva a díszítéshez is tökéletes. 

Az otthoni, mindennapos dekorációban nem igazán jellemző ennek az anyagnak a használata, mivel exkluzív megjelenése miatt kifejezetten ünnepi a hatása. A leggyakoribb a tüllből készült asztalterítő vagy asztali futó, de masnikat is lehet belőle készíteni. 

Válhat belőle székszoknya, mennyezeti dekoráció, de nagyon látványos megoldás az is, ha a templomi padokat szegélyezi. Szabadtéri esküvőn kikerülhet a kertbe is, égősorral és virágokkal kiegészülve nagyon izgalmas díszítőelem lesz. 

Színek és további díszítések

Azért is ideális esküvői dekorációhoz a tüll, mert lehet rá gyöngyöket, kis köveket, strasszokat, flittereket ragasztani vagy varrni, amitől még különlegesebbek lesznek. A legelterjedtebb a fehér és az ekrü színű tüllanyag az esküvőkön, de annak jellegéhez és stílusához alkalmazkodva más színek is gyakran használatosak. 

A pasztell árnyalatok is rendkívül mutatósak, de az élénkebb színekkel is lehet romantikus, elegáns vagy épp extravagáns esküvői dekorációt létrehozni. Ez az anyag kimagaslóan alkalmas arra, hogy szebbé tegye az ünnepet, aminek emlékei örökké velünk lesznek. 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5