Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A reiki egy japán eredetű módszer, amely az élet energia áramlásának harmonizálására és optimalizálására összpontosít. Reiki tanfolyam keretei között bárki számára elsajátítható ez az ősi technika és alkalmazhatja azt a mindennapi életben. 

Reiki tanfolyam

A reiki képzés célja, hogy elsajátítsuk a kezelést magát, a meditációs gyakorlatokat, és ezzel képessé váljunk saját fizikai és lelki egészségünk megőrzésére. A képzés nem csupán technikai tudást ad, emellett segít egy új szemléletmód kialakításában is.
A reiki képzés elvégzésével a következő területeken érhetünk el pozitív változást:

 - Egészség megőrzése és teljesítmény fokozása,

 - Magasabb energiaszint és gyorsabb regenerálódás,

 - Fájdalmak, láz, és influenzaszerű tünetek csillapítása,

 - Akut és hosszú távú betegségek kezelése,

 - Stressz, szorongás, érzelmi hullámzások oldása,

 - Lelki blokkok, traumák feloldása.

Hatása a hétköznapokban

A reiki gyakorlása segít a kezelőnek és a kezelt személynek egyaránt a fizikai és érzelmi egyensúly elérésében. A módszer rendszeres alkalmazása hozzájárulhat a stressz oldásához, a belső béke és harmónia megteremtéséhez.
A reiki nem csak egy kezelési forma, hanem egy szellemi út is. A képzés során megszerzett ismeretek és tapasztalatok segíthetnek abban, hogy másképp lássuk a világot, és tudatosabban éljük meg mindennapjainkat. A reiki filozófia és a rendszeres meditáció segít kibontakoztatni rejtett képességeinket, fejleszteni személyiségünket.
A reiki tanfolyam egy olyan lehetőség, amely segít megnyitni az ajtót a test és lélek egészségének megőrzése felé. A képzés által elsajátított technikák és szemléletmód segítenek jobban megbirkózni a mindennapi élet kihívásaival és elősegítik a harmonikusabban éljük a mindennapjainkat.

Személyes és szakmai szempontból is előnyös

A reiki, számos területen alkalmazható, és mindenki saját tempójában, személyes tapasztalatai szerint integrálhatja a mindennapokba. A reiki a személyre szabott fejlődés és gyógyulás eszköze.
Ha csak otthoni, személyes használatra alkalmazzuk a reikit, már az is jelentős előnyökkel járhat mind magunk, mind családtagjaink számára.
A reiki különösen hasznos lehet masszázsterapeuták, csontkovácsok, számára, hiszen az energia áramlása az érintés által automatikusan beindul. Minden érintéssel dolgozó kezelés hatékonyságát fokozhatja a reiki energia. Gyorsabb regenerációt és ellazulást tesz lehetővé, segíti az izmok ellazulását, a fájdalomérzet csökkenését, és általánosan javítja a páciensek közérzetét.

Kiegészíti a természetes gyógymódokat

A reiki remekül kiegészíti a természetes gyógymódokat, szélesítve azok alkalmazási területeit, mellékhatások nélkül.
A reiki bevonása az egészségügyi ellátásba pozitívan befolyásolhatja a lábadozási időt, és emberközelibbé teheti az orvos-beteg kapcsolatot.
A reiki képzés számos területen alkalmazható, legyen szó otthoni öngyógyításról vagy szakember által végzett kezelésről. A képzésen a résztvevőként elsajátíthatjuk, hogyan használjuk ezt a gyógyító energiát saját magunk és mások javára. A reiki nem csupán egy technika, hanem egy életmód is, amely segíthet harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet élni, a tudatosság és az öngondoskodás révén.

Hozzájárul a jobb életmnőséghez

A reiki képzés nemcsak a testi és lelki egészség megőrzésére szolgál, hanem különböző élethelyzetekben és foglalkozásokban is hasznosítható. A reiki alkalmazása sokoldalú, és mindenki számára hozzájárulhat a jobb életminőséghez.
A segítő foglalkozást végzők gyakran nagy lelki és fizikai terheket visznek a vállukon. A reiki képzés segít a feszültségek csökkentésében, a mentális és fizikai megújulásban, és hatékonyabbá teheti a mindennapi problémákkal való megküzdést.

Alkalmazható várandós nők és kisgyerekek esetében is

A reiki biztonságosan alkalmazható a várandósság alatt és a kisgyermekek számára is. Támogatja a magzat fejlődését, segít a bensőséges anya-gyermek kapcsolat kialakulásában. Csecsemőknél a reiki hasznos lehet hasfájás, fogzás esetén, hozzájárulva a gyermek nyugodtabb elalvásához és a jobb közérzet elérésére.
Azok számára, akik egy dogmáktól mentes szellemi utat keresnek, a reiki képzés ideális választás lehet. Segít a meditációs technikák elsajátításában és a tudatosságunk növelésében. A képzés során értékes információkat kapunk a reiki japán kulturális gyökereiről, amelyek könnyen integrálhatóak a saját spirituális gyakorlatunkba.
A reiki képzés széleskörű alkalmazási lehetőségeket kínál különböző életszakaszokban és foglalkozásokban. Akár segítő foglalkozásokban dolgozók, várandós nők, kisgyermekek, vagy spirituális útkeresők számára, a reiki elősegítheti az egészség megőrzését, a stressz kezelését, és a személyes fejlődést.

fonixkozpont.hu

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Ri Butov képe a Pixabay -en.

Sajtóközlemény

TOP 5