Skip to main content

A karácsonyi hangulat nem lehetne teljes csodálatos fénykompozíciók nélkül, ilyenkor a legtöbben arra vágyunk, hogy varázslatos fényárba boruljon otthonunk. Az igazán lelkesek gyakran még a külső környezetet is feldíszítik.  

Akár a szolidabb megoldásokat preferálók táborába, akár a látványosabb hatást kedvelők közé tartozunk, bőségesen elérhetünk beltéren használatos, illetve kültéri opciókat egyaránt.

Ünnepi fényforrások, világító figurák

A Deconline.hu karácsonyi világítás termékkörében kedvünkre válogathatunk a különleges megoldások között: beltéri égősorok, kültéri fényfüzérek, ablakvilágítás, fényfüggönyök, mécsesek, lámpások, csak hogy néhányat említsünk. 

De mégis hová érdemes ezeket helyezni? Az égősorok, fényfüzérek otthonunk több pontján is nagyon jól érvényesülhetnek. A karácsonyfán kívül, az ajtók, ablakok felett elhelyezve, de például a lépcsőházban felfuttatva is gyönyörű hatást érhetünk el, emeletes ház esetében feltétlenül használjuk ki a korlátok kínálta lehetőségeket. 

Egy leomló fényfüzér az ablakban szintén nagyon varázslatos, mellyel még meghittebbé, bensőségesebbé tehetjük a belső teret. 

Kezdjük a díszítést a nagyobb, hangsúlyosabb elemekkel, például a füzérekkel, melyek után következhetnek a kisebb mécsesek, lámpások, hiszen az apró fényforrások fogják megadni azt a pluszt, ami még szükséges a karácsonyi hangulathoz. 

Kültéri fények, különleges világítások

Amikor szintet lépünk, és belefogunk a külső környezetünk feldíszítésébe, elsőként vegyük számításba azokat a felületeket, helyszíneket, amelyek kiváló alapot nyújtanak a világító díszelemek elhelyezéséhez. Ilyen például a teraszunk, az erkély, illetve a fák, cserjék is. 

A kerítés és a ház fala szintén nagyon jól kihasználható. Ugyanígy a növénytartók, virágcserepek is, ezáltal még egyedibb hangulatot teremthetünk. Az örökzöldeket, például a tujákat, vétek volna kihagyni a dekorálásból. Arra viszont mindig ügyeljünk, hogy kültéren kizárólag időjárásálló termékeket használjunk, amelyek jól bírják a hideg hőmérsékletet, illetve a csapadékot is megfelelően tolerálják. 

A nagyobb füzérek felhelyezése után a világító dekorelemekről se feledkezzünk meg: például házikók, manócskák, rénszarvasok, cukorkabotok. A LED-es opciók mellett a napelemes díszek is igen népszerűek. A különleges kialakítások révén teljesen egyedire szabhatjuk otthonunkat. 

Az igazán ütős megoldás: a fényháló

Mutatós, dekoratív megoldás, ha fényhálókat is elhelyezünk a kertben, akár a bokrokon, de a virágyágyásokban, kerti pavilonon, kerítésen szintén remekül érvényesülnek, igazából csak a képzeletünk szabhat határt. Beszerezhetünk LED-es, illetve napelemes változatot is. 

Igazán sok lehetőség áll rendelkezésünkre, csupán meg kell valósítanunk a mesebeli karácsonyi világítást, ahogyan megálmodtuk. A fények által sokkal meghittebbé varázsolhatjuk az ünnepi időszakot.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5