Skip to main content
autó menetrögzítő kamera

A fedélzeti kameráknak is nevezett készülékeket többnyire a gépjárművek elején helyezik el a tulajdonosok, de arra is van lehetőség, hogy mindkét felén, azaz hátul is legyen egy ilyen szerkezet. 

Amennyiben az utóbbi megoldást választjuk, gyakorlatilag a teljes autóútról rendelkezni fogunk egy felvétellel. De mire jó ez nekünk? Érdemes lehet beszerezni egy ilyen eszközt? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a cikkben, tarts velünk te is!

Kamera az autóra?

Igen! A Metroman.hu autós menetrögzítő kameráival olyankor is készíthetünk felvételeket, amikor egyébként nem lenne rá lehetőségünk, hiszen senkinek sincs állandóan a kezében a telefonja, vezetés közben meg pláne, hiszen nem is szabad, hogy így legyen. A folyamatos monitorozás következtében tehát váratlan eseményekről is készülhet videó.

Hogy jó-e ez nekünk bármire is? Ez egy kicsit olyan, mint a többi megelőző intézkedés. Ha szerencsések vagyunk, nem lesz szükségünk rá, ha viszont mégis, akkor hatalmas előnyt jelent a meglétük. A kamera esetében ez azt jelenti, hogy ha bármilyen sajnálatos esemény történik velünk az utazás közben, akkor a felvételek igencsak hasznosnak fognak bizonyulni - habár természetesen reményeink szerint erre egyáltalán nem lesz szükségünk.

Egy balesetet követően…

Amennyiben például koccanunk egy másik autóval, a képsorokat használhatjuk arra, hogy alátámasszuk az állításainkat, miszerint az események valóban az elmondottak szerint történtek. Ez egy rendőri intézkedés során is hasznos lehet, hiszen a felvételek egyértelművé teszik a történteket. Egy baleset után a rendőrségnek átadható a videó, ami bizonyítékként tud szolgálni arra nézve, hogy az állításaink igazak.

Nemcsak saját magunkat tudjuk ily módon bebiztosítani, hanem más, szerencsétlenül járt közlekedőknek is segíthetünk ezzel, ha rögzíteni tudtunk egy balesetet. Azt azonban fontos tudni, hogy a fedélzeti kamerákra vonatkoznak előírások is, amelyek szerint a felszerelés csak olyan módon kivitelezhető, ami biztosan nem zavarja a sofőrt a látásban és a biztonságos vezetésben - éppen ezért erre nagyon figyeljünk oda!

Ha váratlan eseményeket rögzítünk…

Ha már szabályok, érdemes megfontoltan eljárni a felvételek közzététele során is, hiszen azon olyan személyes adatok is szerepelhetnek, amelyeket kiszolgáltatva nem várt, kedvezőtlen következményekkel kell majd szembenéznünk.

Hogyan válasszunk?

Érdemes alaposan ellenőrizni a kiválasztott termék leírását és adatait, hogy egész biztosak legyünk abban, hogy meg fog majd felelni a számunkra. Ilyen például az elkészített felvételeken a képfelbontás, ami hatással lesz arra, hogy mennyire tiszta képek készülnek majd, illetve a részletek mennyire lesznek kivehetők. Érdekes lehet még a parkoló funkció megléte, a látószög és az éjszakai felvételek minősége is. Emellett a teljesítmény, az akkumulátor, valamint a vezetékek hossza is olyan paraméterek, amelyeket érdemes vásárlás előtt ellenőrizni.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5