Skip to main content

A dízel meghajtású járműveknek számtalan kiegészítőre van szükségük ahhoz, hogy megfelelően működjenek. A használatukat nem érdemes “megspórolni”, mivel a hatékonyságuk, az élettartamuk is megnövelhető ezzel. Ezek közé tartozik például a dermedésgátló adalék is.

Felkészülés a hideg hónapokra

A Weber Autotechnik dermedésgátló adalékainak kínálatából könnyedén beszerezhetjük az ideális terméket. Kifejezetten ajánlott használni azokhoz a járművekhez, amelyek dízeles meghajtással rendelkeznek. Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy mégis mire jó ez az adalék? A dermedésgátló elsődleges feladata az, hogy növelje a dízel üzemanyag szűrhetőségét és folyékonyságát. Egészen -31 Celsius fokig lehet használni, de ez persze függ a dízel üzemanyag minőségétől is. A használatával biztosíthatjuk a dízelmotor üzembiztonságát alacsony hőmérsékleten is, ami kifejezetten előnyös így, hogy közelednek a hidegebb hónapok.

Függetlenül attól, hogy a dízelmotorban található-e dízel részecskeszűrő vagy sem, nyugodtan lehet alkalmazni. Ezzel rengeteg problémát megelőzhetünk, hibaelhárításra is képes, és az egész berendezés élettartamát meg tudja növelni. Még gélesedés előtt kell az üzemanyagtartályba önteni. Minden hagyományos dízel és biodízel üzemanyaggal kompatibilis. Az adagolás során arra kell odafigyelni, hogy egy liter bőven elegendő 1.000 liter üzemanyaghoz. Ez azt jelenti, hogy adagolási arány 1:1000. 

A dermedésgátló használata fontos a leghidegebb hónapokban, mivel ilyenkor a dízelmotor hatalmas terhelésnek van kitéve. A fagyos időjárási körülmények között alapból nehezebben indulnak be a rendszerek. Ezért is fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen a művelet.

Melyik dermedésgátló lesz az ideális választás?

Két ránézésre azonos termék között is hatalmas különbségeket lehet felfedezni. Pláne igaz ez az olyan adalékokra, mint amilyen a dermedésgátló is. Fontos, hogy megbízható forrásból rendeljük meg a terméket, és a vásárlás során ne az ár legyen az egyetlen szempont, ami alapján dönteni fogunk.

Az olcsó megoldások gyakran nem is jelentenek valódi megoldást. Ezért is fontos, hogy azt keressük, ami minőségben a leginkább megfelel majd a jármű számára. Ezzel meghosszabbíthatjuk az egész üzemanyagrendszer élettartamát. 

Fontos a rendszeres használat

Ugyan nem kell nagy mennyiséget hozzáadni egy-egy tankolás során, de jobb, ha odafigyelünk arra, hogy mindig legyen elegendő dermedésgátló a garázsban. A téli időszak végén garantáltan hálás lesz a jármű. Szinte semmilyen negatív hatással nem lesz a fagy az üzemanyagrendszerre, ha mindig adunk a dízel üzemanyaghoz megfelelő mennyiségű dermedésgátló adalékot.

Természetesen a választás gyakran nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Ha nem tudjuk melyik lenne az ideális, vagy hogyan kell használni, mindenképpen kérjünk tanácsot szakembertől vagy az autószerelőtől.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5