Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

Az elmúlt években egyre nagyobb és fontosabb szerepet tölt be a keresőoptimalizálás (SEO) a digitális világban. Létfontosságú, hogy egy-egy vállalat weboldala hogyan szerepel a keresőmotorok találati listáján, így a vállalkozók, cégvezetők egyre inkább ismerik fel a SEO jelentőségét. Egy jól sikerült keresőoptimalizálás akár azonnali bevétel-növekedést is jelenthet! Hogy hogyan, arra cikkünkben fény derül. 

Mit jelent a SEO? Hogyan zajlik egy SEO tanácsadás?

A SEO, más néven keresőoptimalizálás célja, hogy egy adott weboldal minél jobban szerepeljen a keresőmotorok – például a Google – találati listáján, azaz minél előrébb helyezkedjen el azon. A SEO folyamataiban optimalizálják a weboldal technikai felépítését, fejlesztik az azon található tartalmakat, és a külső hivatkozások számát, minőségét.

Egy SEO tanácsadás alatt a szakember azt méri fel, hogy az adott pillanatban milyen állapotban van a honlap, megállapítja annak előnyeit és hátrányait, ezután személyre – avagy weboldalra – szabott stratégiai tervet állít össze. Amíg az megvalósul, a tanácsadó nyomon követi a változásokat és az eredményeket, és ha szükséges, módosít a stratégián.

Kinek van szüksége SEO tanácsadásra elsősorban?

Manapság már jelentős bevételtől eshet el az a cég, aki nem foglalkozik a SEO-val, különösen akkor, ha jelentősen emelni akarja online jelenléte színvonalát és cége organikus elérését. A helyi szolgáltatóknak, az újonnan induló vállalkozásoknak és az e-kereskedelemmel foglalkozó cégeknek kifejezetten fontos lehet ez a folyamat a láthatósághoz, a hitelességhez, és nem utolsó sorban a bevétel növekedéséhez. Összegezve, ha egy vállalkozás jelentős figyelmet fordít a keresőoptimalizálásra, több lesz a bevétele.

Melyik az 5 leggyakoribb kérdés, ami felmerülhet SEO tanácsadás során?

1. Mikor válik láthatóvá az eredmény?

Ez változó, de a keresőoptimalizálás egy aránylag hosszabb folyamat. Az első sikerek egy-két hónap után láthatóak lehetnek, de mintegy fél-egy év után – egy jó tanácsadóval – garantáltan érzékelhető a hatás.

2. Mennyibe kerül a tanácsadás?

Ez tanácsadónként, ügynökségenként, megbízónként változó. Függ a munka mennyiségétől, a weboldal felépítésétől, és a piactól. A felek általában havidíjas összegben állapodnak meg.

3. Mire van szükség a keresőoptimalizálás során?

Megbízásonként változó lehet ez is. Népszerűek a Google különböző szolgáltatásai (Search Console, Analytics, stb) alkalmazza, de használják még a Moz, SEMrush vagy az Ahrefs eszközöket is.

4. Melyek a megfelelő kulcsszavak a keresőoptimalizáláshoz?

Kulcsfontosságú, hogy milyen kifejezéseket használunk a weboldalunkon. Olyan kulcsszavakat kell választani, melyek kapcsolódnak a céghez, illetve a termékekhez, szolgáltatásokhoz, magyarán relevánsak, mert a célközönség is rákeres. A megfelelő kutatási eszközök használatával kapcsolatban a tanácsadó tud hiteles javaslatot tenni, de egyebek mellett ebben is sokat tud segíteni a SEO és marketing tanácsadás.

5. Honnan tudhatjuk, hogy sikeres a SEO?

Vannak olyan mutatók, melyekkel egzaktan megmérhetjük, hogy hogyan teljesít a SEO. Méri az organikus forgalomnövekedést, a keresőmotorokban való jobb elhelyezkedést, a weboldalon töltött időt, és a konverziók számát.

A nyitokép csak illusztráció, forrás: Image by freepik

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5