legmelegebb év 2021 

90 százalék körüli esély van arra, hogy 2021 és 2025 közt megdől az éves szintű melegrekord – közölte a Meteorológiai Világszervezet (WMO) egy nemrég készült tanulmányra hivatkozva.

Az eddigi legmelegebb év 2016 volt, de ezt megelőzően 2014-ben és 2015-ben is megdőlt már a melegrekord.

hirdetés

A szervezet szerint a melegrekord megdőlése mellett 40 százaléknyi esélye van annak is, hogy a következő 5 év valamelyikében másfél Celsius-fokkal több lesz az éves átlaghőmérséklet, mint az ipari forradalom előtti időkben lehetett. 2020-ban az átlaghőmérséklet 1,2 Celsius-fokkal volt több ennél. 

Petteri Taalas, a világszervezet főtitkára aggasztónak nevezte a kutatás eredményeit.

Ez is arra figyelmeztet minket, hogy a világnak gyorsan kell lépnie annak érdekében, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátást visszaszorítsuk és elérjük a karbonsemlegességet

– mondta. 

A szakértő egyben arra is figyelmeztetett, hogy a Meteorológiai Világszervezethez csatlakozott államok közül sok helyen még mindig nem áll rendelkezésre az ahhoz szükséges technológia, hogy időben előrejelezzék az extrém időjárásból adódó vészhelyzeteket.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Brett Sayles fotója a Pexels oldaláról 

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu