Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az elmúlt napok heves esőzései következtében Ausztria több területét súlyos áradások sújtották, különösen Alsó-Ausztriát, melyet katasztrófaövezetté nyilvánítottak. 

Hasonlóan nehéz a helyzet Európa más országaiban is, így például Lengyel, Olasz vagy Csehországban, illetve Romániában.

hirdetés

A mentőszolgálatok ezrei dolgoznak megállás nélkül Ausztriában, hogy kezeljék a kialakult helyzetet és enyhítsék a katasztrófa következtében beálló kárt, írja Kronen Zeitung.

Klímaváltozás

Az osztrák elnök, Alexander Van der Bellen, rámutatott, hogy a klímaváltozás jelentős szerepet játszik az ilyen extrém időjárási események kialakulásában.

„Ami itt történt, és ami még ezután vár ránk, az nagyon súlyos” – jelentette ki, majd kifejtette, hogy Ausztriának még hosszú ideig szembesülnie kell a következményekkel.

„Ilyen esőzések nem történtek volna, ha a Földközi-tenger és az Adria nem melegszik fel ennyire” – emelte ki.

Mindezek ellenére, hasonlóan a korábbi, főként politikai válságokhoz, Van der Bellen igyekezett optimista maradni: „Meggyőződésem, hogy ezt a válságot is le fogjuk küzdeni.” - jelentette ki.

Az elkövetkező hetekben és hónapokban azok állnak majd a középpontban, akik a leginkább érintettek és a legtöbbet veszítették el – idézte az elnököt a Kronen Zeitung.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy új AI algoritmus előre jelezheti a jövőbeli katasztrófákat

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: lmaresz képe a Pixabay -en.

TOP 5