Skip to main content
szuperszámítógépek világvége

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Egy kutatás szerint a Földön 40-70 Celsius-fok közé emelkedhet a jövőben a hőmérséklet, ami az emberi faj kipusztulásához vezethet, írja a Jerusalem Post. 

A Bristoli Egyetem kutatói szuperszámítógépek segítségével határozták meg az időpontot a távoli jövőben, mikor jön el a világvége, egyúttal tűnik el az emberiség a bolygóról, adtak hírt minderről a tudósok az oktatási intézmény honlapján.

hirdetés

Alexander Farnsworth, a kutatás vezetője szerint a hőmérséklet emelkedése mellett számolni kell egy új kontinens kialakulásával, illetve az egyre gyakoribb vulkánkitörésekkel is.

Ennek következtében a kétszeresére nő a szén-dioxid a légkörben, így a hőség, a szélsőséges időjárás, valamint a megemelkedett páratartalom miatt számos faj fog kipusztulni, köztük az ember is.

Benjamin Mills, a kutatásban résztvevő egyik tudós azonban jó hírrel is szolgált, szerinte minderre nem kerülhet sor, ha az emberiség felhagy a fosszilis tüzelőanyagok használatával.

A kutatást szuperszámítógépek által generált éghajlati modellek igénybevételével végezték a tudósok, melynek eredményeképp arra jutottak, hogy az emberiség 250 millió év múlva halhat ki a Földön.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Szakértők szerint hamarabb összeomlik a civilizáció, mint eddig gondolnánk

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Jason Wong on Unsplash 

TOP 5