Skip to main content
zsírhegy Nagy-Britannia

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

A nem megfelelő vécéhasználat továbbra is komoly problémát okoz a brit csatornahálózatban, írja a brit Mirror

Döbbenetes képek

A Severn Trent vízügyi vállalat döbbenetes képeket közölt, micsoda problémát okoznak a vécékben lehúzott nedves törlőkendők, egyéb tárgyak, főzésből hátramaradt zsírok és olajok.

hirdetés

A szemét egyfajta zsírheggyé avanzsálódik a föld alatt, eldugítva ezzel nem csak a hálózatot, de a lakások, házak lefolyóit is.

A vízügyi vállalat a képek közlésével a tudatos vécéhasználtra kívánta felhívni a figyelmet, kiemelve azt, hogy a nem megfelelő használat mind a csatornákban, mind az otthonokban károkat okozhatnak, melyek egy részét a lakosságnak kell viselni.

Óriássá is nőhet a zsírhegy

2013-ban 15 tonnás, emeletes busz nagyságú zsírhegyet távolítottak el a délnyugat-londoni Kingston városrész alatti csatornahálózatból – közölte a Thames Water londoni vízszolgáltató cég. Ez volt a Nagy-Britanniában addig valaha talált legnagyobb egybefüggő zsírtömeg.

2017-ben ennél is nagyobb szörnnyel gyűlt meg a baja a vízügyeseknek Londonban. A 130 tonnás kolosszus egy részéből biodízel készült, míg a zsírhegyből előbukkanó pelenkák, bébi holmik, női higiéniai termékek elégetésre kerültek.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Biodízelként végezheti a londoni zsírgodzilla

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Vadim Artyukhin on Unsplash 

TOP 5