Global Gateway metaverzum

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Az Európai Unió 24 órás bulival igyekezett népszerűsíteni Global Gateway nevű befektetési programját, amelyhez mintegy négyszázezer euróért (mai árfolyamon 160 millió forintért) fejlesztettek egy metaverzumprogramot is, az eseményre azonban csak néhányan voltak kíváncsiak

Digitális szemét

Az októberben bemutatott metaverzum az EU név nélkül nyilatkozó munkatársai szerint elszomorító és kínos, illetve „digitális szemét”.

Az EU célja az volt, hogy a 18–35 évesek körében népszerűsítse a Global Gateway programot – erről a korosztályról pedig ismert, hogy az Instagramot, a TikTokot és a metaverzumot kedvelik.

A Devex újságírója, Vince Chadwick élménybeszámolója szerint rajta kívül öten voltak jelen az eseményen, ahol a résztvevők színes gemkapocsként pöröghettek egy szürreális trópusi szigeten négynegyedes ütemekre, kulcsszavakat felvillantó drónok között.

Az Ursula von der Leyen által 2021 őszén bemutatott Global Gateway a fejlődő országok infrastrukturális fejlesztésére szolgáló, háromszázmilliárd eurós program. Az EU hivatalos közlése szerint egyelőre korai a program eredményeiről beszélni. 

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Vinicius Wiesehofer on Unsplash 

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu