Skip to main content

Hol volt, hol nem volt, valahol Dél-Afrikában történt nem is olyan régen az eset, amikor a SodaStream levelet kapott a Coca-Cola Company-tól. Nem, nem a Cola Mikulása írta, hanem a fogyasztók figyelmét hívták fel arra, milyen csúnyaságot tettek szódáék.

Ugyanis a (szóda) The Cage elnevezésű akciója  nem tetszett a kólásoknak, sőt. SodaStream-ék ugyanis egy nagy kalitkába tömtek jó sok PET palackot, ezzel is mutatva, hogy az évek alatt egy család milyen iszonyat mennyiségű műanyag flakont használ fel. A Times Square-en, New York-ban is felállítottak ilyen kalitkát, összesen 20-at találunk a világban.

(A SodaStream a kommunikációjában nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az otthoni szóda készítő készülékkel nem szennyezzük újabb és újabb flakonokkal a környezetünket!)

Kóláék azt írták szódáéknak, hogy jogtalanul vannak üres dobozok a The Coca-Cola Company-től benne. Arra hivatkoznak, minden üres palack avagy dobozka az ő tulajdonuk. És kérték is a SodaStreamet, többet ilyen célokra ne használják az ő termékeiket.  "Ez abszurd. Ha azt állítják, hogy joguk van a saját szemetükhöz, akkor tényleg a tulajdonukként kellene azt kezelni, és törődniük kellene vele“, mondja Daniel Birnbaum, a SodaStream CEO-ja. Mondjuk, nem túl üdítő ez az egész csatározás.

Mit gondoltok? Kinek van igaza? Vagy az igaszág odaát van?

(Aki kíváncsi, a Forbes oldalán elolvashatja a teljes levelet és a hírt ITT)

Forrás:http://neszeszer.blog.hu/2012/06/27/balhe_a_palackok_korul_sodastream_kontra_coca-cola

TOP 5