Skip to main content
Tesco Britannia zsírszörny csatornarendszer

A brit Tesco nem értékesít többet műanyagot tartalmazó baba törlőkendőket. Ezek a wc-n lehúzva eldugítják a lefolyót és a csatornákat, ezzel pedig jelentős környezeti kárt okoznak, írja a The Guardian.

A boltánc március 14-től, mintegy két évvel azután, hogy saját márkás termékeiből kivonta a műanyagot, leállítja az összes ilyen anyagot tartalmazó márkás törlőkendők értékesítését.

hirdetés

AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG LEGNAGYOBB ÉLELMISZERÜZLETE EGYBEN AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB BABATÖRLŐKENDŐ-ÉRTÉKESÍTŐJE IS.

Az emberek évente 75 millió csomaggal vásárolnak itt azokból.

A hírek szerint a Tesconál már dolgoznak a saját márkás és egyéb törlőkendők és nedves toalettpapírok műanyag-mentesítésén is, ígérete szerint az idei év végére már nem fog műanyagot tartalmazó törlőkendőt árusítani.

Környezetvédelmi okokból a Tesco mellett a Holland and Barrett egészségügyi élelmiszerlánc már 2019-ben 800 brit és írországi üzletében betiltotta a műanyagot tartalmazó nedves törlőkendőket és a teljes választékot újrafelhasználható alternatívákkal helyettesítette.

A Body Shop szépségápolási üzletlánc szintén fokozatosan kivonja forgalmából a mesterséges arctörlőkendőt.

BECSLÉSEK SZERINT ÉVENTE 11 MILLIÁRD MŰANYAGOT IS TARTALMAZÓ NEDVES TÖRLŐKENDŐT HASZNÁLNAK AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN,

amelyek közül sokat lehúznak a WC-n, ez pedig egyre nagyobb problémát okoz a környezetnek. Szakértők szerint ezek felhalmozódva szigetet, a csatornában zsírszörnyet képeznek és átformálják a folyók alakját, továbbá a tengeri halak szervezetébe jutva, azok pusztulását okozzák.

A Tesco közölte, hogy az általa forgalmazott olyan törlőkendőkön, amelyeket nem lehet lehúzni a WC-n, egyértelműen fel van tüntetve, hogy "ne húzzuk le". 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Sebastian Ganso képe a Pixabay -en. 

TOP 5