Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

pet_novenyi_coke.jpgNövényi anyagokból is készült környeztbarát műanyag csomagolásokat szeretné elterjeszteni a Plant PET Technology Collaborative. A szervezetet olyan nagy cégek alapították, mint a Nike, a Procter & Gamble vagy a Coca-Cola.

A részben növényi anyagokból készült palackok, flakonok gyártását szorgalmazza a Plant PET Technology Collaborative (Növényi PET-technológia Együttműködés - PTC), amelyet olyan nagy cégek alapítottak, mint a Coca-Cola, a Procter & Gamble, a Nike és a Heinz - írja a Marketing Week.

A cégek együttműködnek annak érdekében, hogy a műanyag csomagolások minél nagyobb arányban növényi alapanyagokból álljanak. A Coca-Cola tavaly mutatta be a 30 százalékban növényi alapú kólásflakonját, és vállalta, hogy megosztja a PTC társult tagjaival a termékhez vezető kutatás-fejlesztési adatokat.

A kezdeményezést a Természetvédelmi Világalap (WWF) is támogatja, amely közleményében ezt írja: „Mind a természetvédelem, mind az ipar elsődleges szempontja a természeti erőforrásokat fenntarthatóan kihasználni, valamint alternatívát találni a fosszilis energiaforrásokra. Biztató azt látni, hogy a legnagyobb cégek lépéseket tesznek az olaj-alapú műanyagok iránti függőség csökkentésére. Reméljük, hogy más cégek is követik a példájukat.”

Az Unilever idén kérte fel a piaci szereplőket, hogy találjanak együtt megoldást a fenntartható üzleti modellre, amelybe beletartozik a fogyasztói magatartás változása, a csomagolás, a szállítás, a termelés és az újrahasznosítás is.

Forrás: http://www.kreativ.hu/cikk/nagy_cegek_a_fenntarthatosagert

Fotó: http://www.marketingweek.co.uk/news/coke-and-nike-partner-to-drive-eco-rd/4002050.article