Skip to main content

Jane Perkins mindenféle szemétre vetett műanyag vagy fém mütyürből alkotja képeit, melyek híres festmények vagy fotók utánzatai.

Az utánzat talán erős kifejezés, hisz a brit művész nem automatikusan másol, hanem hulladékokból alkot újra régebbi képeket vagy festményeket, felhívva ezzel a nézők figyelmét a hulladékkezelés, a hulladékgazdálkodás problémájára.

hirdetés
 

Sokakban talán felmerülhet a kétely, nem giccsesek-e ezek a képek, véleményünk szerint azonban semmi esetre sem, és azt sem gondolnánk, hogy híres alkotások újrakreálásával akarna a lapok hasábjaira kerülni a művész.

Perkins leginkább talált tárgyakból, olyan apróságokból építi fel képeit, melyek már szemétté, haszontalanná váltak. Ezek az anyagok leginkább gombok, gyöngyök, lego kockák vagy más műanyag darabkák, fémecskék.

A teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány alkotást, akit további képek érdekelnek, keresse fel a művész weboldalát. A főfotón Lány gyöngy fülbevalóval című kép látható, melyet Johannes Vermeer készített.

A második alkotás, ki ne ismerné fel, Erzsébet királynőt ábrázolja.

 

A harmadik képen a National Geographic megrendelésére készült fotó látható, melyet a híres fényképész, Steve McCurry készített az afgán lányról.

 

Ha tetszett a képsorozat, olvassa el korábbi cikkünket is, mely színpompás pillangókkal, azok újrahasznosított anyagokból való elkészítésével foglalkozik, valamint lájkolja FB oldalunkat.

Forrás

TOP 5