Skip to main content

Már 2015-re teljesülhet a vállalatóriás célja, hogy az általa termelt hulladék teljes mértékben újrahasznosításra kerüljön. Magyarországi gyáraiban 2013-tól elérheti ezt a célt. A brit-holland tulajdonú FMCG vállalat 2010-ben Fenntarthatósági Tervében tűzte ki azt a célt, hogy a forgalom megkétszerezése mellett felére csökkenti környezetterhelését 2020-ig. A 2012-es forgalom meghaladta az 51 milliárd eurót, és 18 országban, 130 Unilever gyárban - ez a létesítmények felét jelenti - immár nem történik hulladéklerakás.

A több mint egy millió háztartás napi hulladéktermelésének megfelelő összes hulladékkibocsátással kapcsolatban az Unilever a korábbi 2020-as vállalást most 2015-re módosította, így öt éven belül mind a 252 gyárban a megtermelt hulladék teljes egészében újrahasznosított lesz. Az Unilever három hazai gyárában is folyamatosan dolgoznak azon, hogy a Fenntarthatósági Tervben vállalt célkitűzéseket határidőre teljesíteni tudják. A fenntarthatóság a vállalat működésének minden területét áthatja, ennek eredménye pedig mindenhol látható.

"Folyamatosan optimalizáljuk termékportfóliónkat is, azok összetevőit, és csökkentjük a felesleget. A legnagyobb eredményt a hulladékkibocsátás területén értük el. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a gyárunkban a jelenleg keletkező, lerakásra kerülő hulladék mennyisége minimálisra csökkenjen, és olyan szolgáltatót találjunk, aki ezt újrahasznosítja. "- mondta Bert-Van Wegen, az Unilever Nyírbátori Háztartás-vegyipari gyárának igazgatója.

Mintegy 1350 tonna hulladék sorsát érinti a változás. A Veszprémi Jégkrémgyárban 2012-ben egy háromütemű beruházás második fázisa zárult le. A 2,2 milliárd forint értékű beruházás eredménye elsősorban az energiahatékonyság terén jelent előrelépést, az új hűtőházak beüzemelésével. A Röszkei Élelmiszergyárban ugyanakkor közel egy évtized alatt 57 százalékkal sikerült csökkenteni a hulladék mennyiségét.

forrás: http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=26957

Kép forrása: http://www.unilever.hu/vallalatunk/gyaraink/nyirbator/

TOP 5