Skip to main content
hűtlenség megcsalás 7 jel

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Bár a jelek egyértelműek, sokan mégsem veszik észre, hogy a párjuk megcsalja, írja a mindbodygreen.com.

Bár a lap szakértője, B. Marie Sanders párkapcsolati terapeuta eredetileg a fiúkkal, a fiatal férfiakkal kapcsolatban fogalmazott meg magvas gondolatokat, azok közül sok vonatkozhat az ellenkező nemre is.

hirdetés

1. A telefon használatával kapcsolatos szokások megváltozása

A késő este vagy munkaidő után érkező hívások vagy üzenetek önmagukban gyanúsak lehetnek, ez nem kerüli el a figyelmét szinte senkinek sem, az azonban meglehetősen gyakran, ha megváltoznak a hűtlen fél telefonhasználattal kapcsolatos szokásai. Pl. próbál úgy megjelenni az online térben, mintha egyedülálló lenne, törli a korábbi, évekkel ezelőtti közös fotókat, megváltoztatja a készülék lezáró kódját, stb.

2. Ő maga vádaskodik hűtlenségre hivatkozva

Sok esetben értetlenül áll a vétlen fél, miért vádolja őt a párja megcsalással, holott pont ez lehet a jele a hűtlenségnek. A terapeuta szerint emögött egyfajta lelkiismeretfurdalás állhat, azaz a hűtlen fél el szeretné hitetni saját magával, hogy nemcsak ő a hibás.

3. Megváltozott viselkedés

Számos jel utalhat arra, hogy valaki félrelép, azaz a megváltozott körülményeknek megfelelően másképp kezd el viselkedni. Például jobban odafigyel az öltözködésre, arra, hogy nézzen ki, rendszeresen később érkezik haza, több esetben, mint addig, nem érhető el napközben telefonon, indokolatlan költségterhelés, pl. éttermi számla jelenik meg a bankszámlán, stb.

4. Konfliktuskeresés, kritika

A bűntudat is állhat a konfliktuskeresés hátterében, az állandósuló kritika is lehet jele a hűtlenségnek. A hűtlen fél indokot keres a tekintetben, miért lépett félre vagy miért akar szakítani, és miért épp a másik ebben a hibás, miért nem tudja megfelelően kielégíteni az igényeit.

5. A megszokott kommunikáció közömbössé és távolságtartóvá válik

A lényeges dolgokról a megszokotthoz képest csak annyi beszélgetés, érdeklődés történik, mellyel fenntarthatóvá válik a látszat, hogy minden a régi. A közömbösség és a távolságtartás azonban a „dinamikus“ kapcsolattartás helyébe lép.

6. Az intim együttlétek hiánya

Bár a kapcsolatok nagy részében egy idő után csökken a kezdetihez képest az intim együttlétek száma, a drasztikus csökkenés mindenféleképpen árulkodó jele lehet annak, ha a másik fél félrelép.

7. A megérzés ereje

Az egyértelmű bizonyítékok nélkül is lehet bárkinek megérzése, hogy a párja megcsalja. A szakértő szerint erre (is) oda kell figyelni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Ebben a 10 munkakörben lépnek legtöbbet félre a nők

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: melancholiaphotography képe a Pixabay -en. 

TOP 5