Tom Hanks mesterséges intelligencia színész

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

Tom Hanks egy podcast műsorban beszélt arról, hogy a mesterséges intelligencia segítségével olyan színészek is megjelenhetnek a filmekben, akik már nem élnek, írt erről az IFLScience. 

A világhírű filmszínész, ahogy beszélgetés közben kifejtette, már elfogadta, hogy mindez megvalósulhat, ugyanakkor elárulta azt is, hogy a technológia adta lehetőség jogi, illetve etikai kérdéseket szül, például az arc, a karakter kinek a szellemi tulajdonát képezi majd.

hirdetés

A műsorban még elhangzott az is, hogy a technológiára nem kell még éveket várni, az már ma is adott, például egy filmsorozatban Hanks 32 éves énje minden további nélkül szerepelhetne.

2019-ben a Magic City Films arról adott hírt, hogy a fiatalon elhunyt James Dean szerepelne egy, a vietnami háborúról szóló filmjükben. A család beleegyezett a kérésbe, kérdés azonban, mikor készül el az alkotás.

Egy-egy jelenetben Carrie Fisher klónja is látható volt már, mikor Leia hercegnő karaktere megjelent az egyik Star Wars filmben, azaz akkor, amikor még nem volt oly fejlett a technológia, mint ma.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Sikeres lesz a film? Majd a mesterséges intelligencia megmondja!

A valódi féltékeny lett a programozó virtuális barátnőjére, törölni kellett

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Staff Sgt. Ethan E. Rocke - Public Domain, wikimedia

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu