Skip to main content
öt legértékesebb családi cég Magyarországon

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A Forbes magazin magyar kiadása nyolcadik alkalommal állította össze a legértékesebb magyar családi cégek listáját

Mészáros Lőrinc csoportja még sosem ért annyit, mint most, de idén ez sem volt elég az első helyhez.

hirdetés

A lista

Körülbelül kétbillió-hatszázmilliárd forintot ér a huszonöt legértékesebb magyar családi cég a mostani listán. A Forbes megjegyezte, a listán szereplők majdnem felének tavaly óta stagnált vagy csökkent az értéke, és szinte mindenki érzi, hogy a következő évek nagyon nehezek lesznek.

1. Az első helyre az MPF Holding, Felcsuti Zsolt cégcsoportja ért oda.

A géptartozékgyártásáról, csiszolószerszámairól, hűtő- és fűtőkészülékeiről, valamint ipari alkatrészeiről ismert csoport értéke ma már több mint egymilliárd euró, amit annak köszönhet, hogy az elmúlt években új piacokra lépett be. A cégcsoport székhelye tavalyig Szingapúrban volt, amikor is Felcsuti Zsolt átköltöztette azt a svájci–német határ melletti Schaffhausenbe.

2. A második helyen a Mészáros-csoport áll 355,7 milliárd forintos becsült értékkel.

A Forbes arról írt, a cégcsoport értéke egyetlen esztendő alatt százmilliárd forinttal emelkedett. Ugyan az Opus Global részvényeinek ára jelentősen csökkent, viszont a többi érdekeltség bőven visszahozza az Opus közel hatvanmilliárdos esését, közölte a Forbes magyar kiadása.

3. A képzeletbeli bronzérem a Kafijat Csoporthoz került, melynek becsült értéke 298,6 milliárd forint.

Az orosz–ukrán háború miatt a Rahimkulov testvérpár rengeteget bukott befektetésein, az orosz olaj- és bányaiparban, valamint bankokban is van érdekeltségük.

4-5. A közvetlen élmezőnyben még a Bonafarm csoport (Csányi Sándor érdekeltsége) és a Gránit Pólus csoport található, amelyet Demján Sándor örökösei igazgatnak.

A teljes lista a szeptemberi Forbesban lesz olvasható.

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: Tumisu képe a Pixabay -en.

TOP 5