Elon Musk tesla bot robot 

Az Origo is beszámolt róla korában, hogy a Tesla Bot prototípusát a tervek szerint már 2022-ben megépítik.

A cégvezető Elon Musk pedig egy friss interjúban azt is elmondta, hogy a humanoid robotok „nagyon jó társak" lehetnek, akik vagy amik, „idővel saját személyiséget is kifejleszthetnek".

hirdetés

Tesla Bot prototípus egy újabb a csodabogár, Elon Musk rendhagyó technológiai elképzelései között. A 176 centi magas és 56 kilogrammos példányok, "akiknek" az arca helyén egy képernyő lesz, az ismétlődő, unalmas vagy épp utálatos feladatokban igyekeznek majd segíteni, vagy helyettesíteni az emberi munkaerőt.

NEM MINDEN ROBOT LESZ AZONBAN EGYFORMÁN PROGRAMOZVA, HANEM A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA SEGÍTSÉGÉVEL A "SZEMÉLYISÉGÜK" ASZERINT FEJLŐDIK MAJD, AMELY A LEGINKÁBB MEGFELEL A TULAJDONOSNAK

- legalábbis ez a terve a Tesla vezérének.

Elon Musk nemrégiben egy Lex Fridman Podcastban azt állította, hogy a cége fejlesztése alatt álló humanoid robotok olyan személyiségjegyeket vesznek majd fel, amelyek gazdáik igazi társává tehetik azokat, és nem csupán munkásokká.

Úgy fogalmazott, hogy bár eddig még nem gondolt abba bele, hogy a robotok akár a "globális magány" ellen is felvehetnék a harcot, a mesterséges intelligencia előtt álló "lehetőségek végtelenek".

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Elon Musk és a Tesla Bot robot - FORRÁS: TWITTER

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu